2022 Volkswagen Tiguan Allspace

2022 Volkswagen Tiguan Allspace

De nieuwe Volkswagen Tiguan is klaar om de weg op te gaan met zijn Allspace breedte en rijkwaliteiten.

Als de Volkswagen Tiguan Allspace u al eerder beviel, zullen de laatste wijzigingen u deze keer waarschijnlijk niet afschrikken. Hij is goed gebouwd, ruim, elegant en wendbaar, met zeven zitplaatsen in dieseluitvoering die comfortabel en zuinig zijn. Aan de praktische kant is er weinig veranderd, dus je hoeft niet op je hurken te gaan zitten achterin als de Allspace een bruikbare zevenzitter blijft. VW noemt het de IQ.Drive Travel Assistant en laat het systeem assisteren bij het sturen, accelereren en remmen voor perioden korter dan 0-130mph.

Zelfs met zeven inzittenden is de bagageruimte een redelijke 230 liter, die uitbreidt tot 700 liter als de achterbank niet wordt gebruikt.

2022 Volkwagen Tiguan Allspace

Het motorbereik is goed. De benzinemotoren omvatten 1.5 en 2.0 liter turbomotoren, maar een auto met zeven inzittenden moet ook zware lasten aankunnen, zodat koppelrijke dieselopties zinvol zijn.

De 2.0 TDI 4MOTION waarmee we rijden levert 48 hp  en een hoog koppel van 360 Nm, en de motor is vrij soepel in vergelijking met sommige viercilinders van zijn rivalen en, blie, schokkerig en aarzelend bij lage snelheden, bijgestaan door een zeventraps automatische transmissie met dubbele koppeling die eenmaal soepel schakelt. Officieel zal hij 42,8mpg halen, wat volledig haalbaar lijkt.

2022 Volkwagen Tiguan Allspace
Volkswagen's mid-life refresh cyclus heeft nu ook de Tiguan Allspace bereikt.
 Het belangrijkste verschil zit aan de voorkant: de dunnere, bredere LED-lampen lijken op die van de nieuwste Golf, terwijl de "IQ.Light"-matrixunits beschikbaar zijn op hogere uitvoeringen. Voor de rest is het een scherp gekreukte maar zinnige vorm als voorheen. Spot het verschil gaat binnenin verder. De basisindeling is hetzelfde en de kwaliteit van het interieur is dan ook bovengemiddeld voor deze klasse - maar als je goed kijkt, zie je twee detailwijzigingen. De eerste is een nieuw stuurwiel, de tweede is een herzien bedieningspaneel voor de klimaatinstellingen. Beide hebben aanraakgevoelige technologie en terwijl de audiobediening op het stuurwiel goed is, is de schuifknop op het klimaatpaneel handig. 

2022 Volkwagen Tiguan Allspace
vanaf € 43.690

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Volkswagen ID-4
Volgende Nieuws2022 Seat Arona