2024 Toyota Tacoma krijgt een handgeschakelde versnellingsbak

2024 Toyota Tacoma krijgt een handgeschakelde versnellingsbak

In de nieuwste teaser voor de aankomende Tacoma 2024 heeft Toyota bevestigd dat de populaire pick-up zal worden aangeboden met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Toyota werd eerder al aangeprezen als de perfecte metgezel voor off-roadtrips, maar biedt nu nog een reden voor liefhebbers om enthousiast te worden over de nieuwe middelgrote truck.

De autofabrikant plaatste foto's op zijn social media-kanalen waarop de drie pedalen te zien zijn en een toelichting waarin staat dat de Tacoma van 2024 "geschikt voor koppeling" zal zijn. De berichten voegen iets toe aan de groeiende kennis die we hebben over de nieuwe truck.

Toyota heeft al aangekondigd dat de truck zal worden aangeboden met een i-Force MAX hybride aandrijflijn. Het patent van de automaker voor een handgeschakelde transmissie aangedreven door een hybride aandrijving werd onlangs gepubliceerd.

De naam "i-Force MAX" was eerder alleen gegeven aan de V6-aandrijving in de veel grotere Toyota Tundra, waar deze een indrukwekkende 437 pk en 790 Nm koppel levert.


We hadden al langer het vermoeden dat de nieuwe Tacoma zou worden aangeboden met een hybride aandrijflijn, maar eerdere berichten suggereerden dat hij zou worden aangeboden met de viercilinder hybride MAX aandrijflijn die wordt aangeboden in de Grand Highlander en Crown.

De truck krijgt ook Fox schokdempers en schijfremmen, evenals een afneembare JBL Bluetooth luidspreker.

Vorig NieuwsDe nieuwe Opel Crossland Electric is een boxy elektrische auto
Volgende NieuwsDe volgende generatie van de Toyota Supra zou volledig elektrisch kunnen zijn