Volkswagen maakt van ID Buzz een koelkast en een kubus voor de IAA:

Volkswagen maakt van ID Buzz een koelkast en een kubus voor de IAA:

IAA Transportation 2022 trapt vandaag af en Volkswagen laat zien hoe flexibel ID is. Buzz Cargo kan als aangepast voertuig worden aangeboden voor vijf verschillende missies.

De eerste hebben we al gezien. De drager kan als ambulance drie personen vervoeren en verandert in een werkruimte voor een arts en zijn medische apparatuur.

Het ID Buzz Flex-Cab concept daarentegen heeft slechts vijf zitplaatsen, maar de achterste rij kan worden ingeklapt. Hierdoor kan de bestelwagen worden geoptimaliseerd voor zowel passagiers als vracht; dit is perfect voor bedrijven die soms mensen en soms goederen moeten vervoeren. De stoel kan met een simpele druk op de knop worden neergeklapt.

 De meest significant gewijzigde versie van identity. Buzz is de box bodied versie. Ontwikkeld door Veth Automotive, verandert het de EV in wezen in een kubuswagen. Het verhoogt de laadcapaciteit van het voertuig met meer dan 50 procent, van 3,9 vierkante meter tot 6 vierkante meter.

Dit systeem levert diagonale vierwielaandrijving en een gecombineerd vermogen van 261 pk (195 kW/265 pk) en een koppel van 349 Nm (258 lb-ft).

 Binnenin voorkomt de vloer van de drager dat ladingen wegglijden en is hij bestand tegen slijtage.

Hoewel dit allemaal behoorlijk indrukwekkend klinkt, is het meest opwindende concept misschien wel de gekoelde versie van ID Buzz Cargo. Deze 230 volt koeleenheid op het dak van Wukaro bevat vier lithium-ion batterijen (elk goed voor 100 ampère-uur) en een omvormer. Het voertuig is ontworpen voor de levering van bevroren voedsel en andere producten die koeling vereisen.
 

 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 Kia Sorento Plug-in Hybrid :
Volgende Nieuws2023 Skoda Super Combi: