De president van Volkswagen Amerika blijft aandringen op een pick-up truck:

De president van Volkswagen Amerika blijft aandringen op een pick-up truck:

Het hoofd van Volkswagen Group of America wil dat het merk een pick-up truck op de Amerikaanse markt brengt.

In een recent interview met Motor Authority, Pablo Di Si zei de automaker blijft de enorm populaire pick-up truck markt te controleren en dat elke potentiële pick-up truck verkocht in de VS moet op maat gemaakt voor de lokale markt.

Di Si zei dat plannen voor een Amerikaanse pick-up truck zou kunnen worden voorgelegd aan de raad van bestuur van VW in Duitsland in het derde kwartaal van 2023.

De Volkswagen Group of America-baas lijkt te zijn aangewakkerd door het succes van de Atlas SUV, die in de VS is ontworpen en ontwikkeld en ook in Chattanooga, Tennessee, wordt geproduceerd.


Volkswagen werkt aan zowel een elektrische SUV als een elektrische pick-up truck voor de Amerikaanse markt, maar beide zullen worden gelanceerd onder het nieuwe merk Scout.

In november was Thomas Schäfer, wereldwijd hoofd van het merk Volkswagen, niet overtuigd van het idee van een Amerikaanse pick-up.

"Onze focus op het productaanbod ligt daar op dit moment niet op," zei hij toen. "We hebben momenteel een duidelijke planning voor de hele tweede helft van dit decennium. Aan de andere kant, als je niet in bepaalde segmenten van de Amerikaanse markt speelt, moet je in een bepaald marktaan deelgebied blijven.

 

Emily A.

Vorig NieuwsKia Rio trekt zich terug uit Europa:
Volgende NieuwsDe 2024 VW Atlas familie krijgt een nieuw uiterlijk en een beter interieur: