Nieuwe Volkswagen Polo Track:

Nieuwe Volkswagen Polo Track:

De Volkswagen Polo Track is een nieuwe versie van de kleine auto die in Brazilië wordt geproduceerd met de basisuitvoering om de prijs zo laag mogelijk te houden.

Volkswagen introduceerde onlangs een vernieuwde Polo voor Zuid-Amerika, maar de Polo Track is een ander model, hoewel hij de MQB-A0 basis en het grootste deel van het exterieur- en interieurdesign deelt.

De Polo Track verschilt van de standaard Polo met zijn unieke grille patroon, het ontbreken van de LED-balk, halogeen koplampen en andere bumperin zetten zonder gekleurde elementen. Het profiel ziet er hetzelfde uit, behalve de 15-inch matzwarte wieldoppen. Het kleurenpalet omvat vier tinten: effen Crystal White, Ninja Black, metallic Sirius Silver en metallic Platinum Grey.

Binnenin lijkt alles wat eenvoudiger door de goedkopere radio-unit die het touchscreen vervangt, en de ouderwetse analoge wijzerplaten op het instrumentenpaneel. Alles is bekleed met hard plastic, terwijl de licht gekleurde structuurvlakken het aantrekkelijker proberen te maken, de stoelen zijn bekleed met stof. Volkswagen is trots op zijn "langste wielbasis in het segment" van 2,56 mm en een koffer bakvolume van 300 liter.

Tot de uitrusting behoren airconditioning, stuurbekrachtiging, elektrische ramen voor en deurvergrendeling met afstandsbediening. Het instapmodel krijgt ook een audiosysteem, Bluetooth, een multifunctioneel stuurwiel met geïntegreerde knoppen, meerdere USB-poorten en een plafondantenne. Verwacht geen ADAS-functies in een dergelijk budgetaanbod. De veiligheidsuitrusting is beperkt tot Hill Start Assist, ESC, gordelwaarschuwing en Isofix- en Top Tether- punten voor kinderzitjes.

Het MQB-model is uitgerust met een 1.0 MPI flex-motor met natuurlijke aanzuiging die 83 pk (62 kW / 84 pk) en 101 Nm (74,5 lb-ft) koppel levert.

De Polo Track zal worden geproduceerd in de Volkswagenfabriek in Taubate, Brazilië, nadat de productielijn is gemoderniseerd om op MQB gebaseerde voertuigen te produceren.

 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 Nissan Versa prijs en kenmerken:
Volgende NieuwsHonda Civic Type R: