Volkswagen heeft het Wörthersee GTI Festival gered:

Volkswagen heeft het Wörthersee GTI Festival gered:

Volkswagen fans over de hele wereld waren wanhopig toen het legendarische Wörthersee GTI Festival eerder deze maand werd afgelast.

Het GTI-festival wordt sinds 1982 gehouden in Wörthersee, Oostenrijk, maar de gemeente Maria Wörth heeft onlangs aangekondigd het evenement niet langer te zullen organiseren. Hij wilde het plaatselijke ecosysteem beschermen en rekening houden met de schadelijke gevolgen van de klimaatverandering.

Maar nu is Volkswagen tussenbeide gekomen en heeft de perfecte plek gevonden: zijn locatie in Wolfsburg.

"Onze GTI-fans zijn erg belangrijk voor Volkswagen", zegt Volkswagen-bestuurslid Imelda Labbé. "Daarom hebben we na de ongelukkige afgelasting van de GTI-bijeenkomst in Wörthersee heel snel besloten om de GTI-fans in Wolfsburg een nieuw onderkomen voor het evenement te bieden."

"Bij de planning van het evenement willen we ook rekening houden met de mening van de fans, want het moet vooral een meeting voor hen zijn. Daarom zullen we volgend jaar zeker enkele hoogtepunten en verrassingen kunnen presenteren."

Slechts 100 aanwezigen kwamen naar het eerste evenement in 1982, maar op het hoogtepunt trok de Wörthersee ongeveer 200.000 bezoekers.

 

Emily A.

Vorig NieuwsNieuwe Suzuki Jimny Erfgoed Beperkte Editie:
Volgende NieuwsNieuwe Range Rover Sport Deer Valley Edition: