De Volkswagen Golf GTI 2023 krijgt zijn 40th Anniversary Edition

De Volkswagen Golf GTI 2023 krijgt zijn 40th Anniversary Edition

Volkswagen heeft de Golf GTI 2023 aangeboden als een gelimiteerde 40th Anniversary Edition van 1.500 stuks alleen voor Noord-Amerika.

Er worden slechts vier kleuren aangeboden. Kopers hebben de keuze uit Urano Gray en Tornado Red, die beide exclusief zijn voor deze editie en een lange geschiedenis hebben met de GTI. Klanten kunnen ook kiezen voor Opal White Pearl en Metallic Pomelo Yellow. Alle modellen krijgen speciaal voor de jubileumeditie een zwart gespoten dak en glanzend zwarte spiegelkappen.

De auto staat op 19-inch wielen die zijn geleend van de Europese Golf GTI Clubsport 45. Ze zijn zwart gespoten met rode strepen en zijn voorzien van 235/35 zomerbanden.

Binnenin het model zijn er zemelen stoffen stoelen en een golf balvormige versnellingspook. Dit is nog een knipoog naar het verleden van de lijn en een aanwijzing dat hij zal worden aangeboden met een handgeschakelde transmissie. Volgens VW zal ongeveer de helft worden uitgerust met drie pedalen, de rest met een zeven traps DSG-versnellingsbak. Een gesp aan de onderkant van het stuur verraadt dat dit een 40e jubileumeditie is.

Onder de kap profiteert de Golf GTI 40th Anniversary Edition 2023 van dezelfde motor als de rest van de Amerikaanse GTI line-up. Dat betekent een 2,0-liter viercilinder met turbo die 241 pk produceert.


De Volkswagen Golf GTI 40th Anniversary Edition 2023 komt halverwege het modeljaar op de markt, met prijzen vanaf 33.055 dollar voor het handgeschakelde model en 33.855 dollar voor de DSG.

 

Emily A.

Vorig NieuwsFerrari zal de opvolger van de LaFerrari in 2024 aankondigen:
Volgende NieuwsHyundai La Festa N Line debuteert in China: