Volkswagen Jetta GLI Performance Concept:

Volkswagen Jetta GLI Performance Concept:

Volkswagen brengt opnieuw een speciale variant van dit model naar het Amerikaanse spoiler festival.

Als Volkswagen op de SEMA Show in Las Vegas een sportief model presenteert, is het een Jetta. Dit is de Volkswagen Jetta GLI Performance Concept.

Volkswagen of America, de Noord-Amerikaanse tak van Volkswagen, doet iets voor de Jetta. Volkswagen heeft met zijn model een snelheidsrecord gevestigd op de zoutvlakte van Bonneville en heeft meer dan eens een extra sportief aangeklede versie uit de hoge hoed getoverd voor de jaarlijkse SEMA Show. Dit jaar is het niet anders en maakten we digitaal kennis met de Volkswagen Jetta GLI Performance Concept.

Voorheen was de Jetta eigenlijk de Volkswagen Golf sedan. Hoewel de huidige generaties Golf en Jetta qua uiterlijk sterk verschillen, neemt de Jetta nog steeds de rol van 'sedanbroer' van de Golf op zich. Volkswagen levert de Golf in de VS nog steeds alleen als GTI en als R, maar ook de Jetta heeft een sportief tintje. Hij heet sinds 1984 de GLI en is eigenlijk een Jetta GTI. Hij beschikt over 231 pk en 350 Nm 2.0 TSI. Deze krachtbron is naar keuze gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zestraps DSG-automaat en kent u misschien nog van de vorige generatie Golf GTI. Deze Jetta GLI vormde de basis van de GLI Performance Concept die het Volkswagen Design Center in Californië samenstelde voor de SEMA Show.


De Jetta GLI heeft een zogenaamd wide body design, dat wil zeggen dat hij voor- en achtervleugels heeft die de sedan aan elke kant 2 centimeter breder maken. De showauto heeft bredere zijskirts, een nieuwe voorbumper, een gewijzigde achterbumper en enkele zeer opvallende legeringen. De Jetta GLI Performance Concept zit op 20-inch monoblock wielen van Rotiform, de sloffen zijn afgedicht en heten Aerodisc covers. De sedan, gespoten in Kings Red, krijgt een aangepaste turbo, een ander inlaatspruitstuk en een aangepaste intercooler, waardoor het vermogen van de 2.0 TSI toeneemt tot onder meer 350 pk en 508 Nm. Een set extra sterke remmen van RacingLine moet de Jetta weer goed tot rust kunnen brengen. Ook is er een schroefset die de afstand tussen de onderkant van de auto en de weg aanzienlijk verkleint. Racestoelen van Recaro? Ook in de aanbieding. Deze Volkswagen Jetta GLI Performance Concept, die niet in productie zal gaan, dient puur om de aandacht te vestigen op de reguliere Jetta GLI.
 

Emily A.

Vorig NieuwsRam onthult de 1500 Revolution Concept op CES 2023 in januari:
Volgende NieuwsLand Rover Defender 110 Trasco