De nieuwe 2023 Ford Mustang zal in september worden onthuld:

De nieuwe 2023 Ford Mustang zal in september worden onthuld:

All-wheel drive met hybride V8 aandrijflijn gedebuteerd in Detroit.

De zevende generatie van de iconische Ford Mustang debuteert in september en zal waarschijnlijk het meest radicale ontwerp zijn in zijn 58-jarige geschiedenis.

De sportcoupé, die een van de langstlopende naamlabels heeft van alle auto's die momenteel te koop zijn, zal zijn debuut maken op 14 september op de North American International Auto Show in Detroit.

Het is duidelijk dat Ford, die eerder werd gezien als een gecamoufleerd prototype, zal proberen om de onderscheidende cabine silhouet en gespierde design cues te ontwikkelen in plaats van de Mustang te reviseren.


Zichtbare details zijn onder meer nieuwe voor- en achterlichten en een scherpere grille, maar het zullen de wijzigingen aan de onderzijde zijn die de Mk7 Mustang het duidelijkst zullen onderscheiden van zijn voorganger.

Verwacht wordt dat Ford de Mustang in het elektrische tijdperk zal brengen met een nieuwe benzine-elektrische aandrijflijn die gecentreerd is op zijn kenmerkende V8-benzinemotor.

De nieuwe volledig elektrische Ford Mustang Mach-E SUV, samen met de S650 generatie Mustang, zal naar verwachting de natuurlijk aangezogen 5.0-liter Coyote V8 van de huidige auto behouden, maar deze keer zal het dubbele elektromotoren installeren om de uitstoot te verminderen. .

De nieuwe motor lay-out werd gehint in 2017 patentaanvragen om een hybride Mustang te introduceren, een hogere prioriteit voor Ford dan de volledig elektrische Mach-E.

In wezen is de Mustang ontworpen voor vierwielaandrijving, met behulp van een V8-aangedreven achteras en twee elektromotoren om de voorwielen aan te drijven.

Een woordvoerder van Ford weigerde op dit moment verdere details over de S650 Mustang te geven, maar zei dat het model deel zal blijven uitmaken van het Europese productplan van Ford.

Vorig jaar heeft Ford de verkoop van de Mustang Ecoboost, die zijn 2,3-liter viercilinder met turbo deelt met de Ford Focus ST, in Europa stopgezet vanwege de tegenvallende verkoopcijfers.

Het blijft onduidelijk of deze motor zal terugkeren met een hybride systeem, maar Ford's patent is voor V-vormige motoren.

 

 

Emily A.

Vorig NieuwsZal de Ford Fiesta in Europa overleven?
Volgende NieuwsHyundai en Kia vliegen naar de maan: