Ford Bronco Raptor exterieur:

Ford Bronco Raptor exterieur:

Ford Bronco Raptor werd krachtiger en LociRaptor 500.

De toch al niet al te snuggere Ford Bronco Raptor is opgepakt door Hennessey Performance. De Amerikaanse tuner ging vooral onder de motorkap aan de slag en voorzag de 3.0 V6 van een flinke vermogens boost.

 Zo maakten we vorig jaar kennis met een vierwielige Ford F-150 met de Velociraptor-badge; Onlangs dook zelfs weer een zeswieler op. Vorig jaar werd al duidelijk dat Hennessey zich graag richt op de Ford Bronco en de F-150. In de Bronco hing toen een 750pk V8, die zijn naam veranderde in de V8 Velociraptor. De nu aangeboden Velociraptor 500 Bronco is iets lichter.

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze Bronco 500 Amerikaanse pk's om mee te spelen. Dat is dus minder dan de V8 Velociraptor, maar bijna 20 procent meer dan de Bronco Raptor, waar hij normaal gesproken vermogen levert. Het maximale koppel dat door de 3.0 V6 wordt aangedreven komt nu op 745 Nm. Dat is een toename van bijna 150 Nm. Hennessey heeft dit bereikt door meer zuurstof aan de zes pitter te leveren via verbeterde luchtinlaten, evenals een nieuwe zware intercooler en aangepast motormanagement.

Het oog wil ook wat, dus Hennessey heeft voor de Velociraptor 500 Bronco speciale tienspaaks all-terrain wielen ontwikkeld en er zijn ook speciale stickers voor de vleugels verkrijgbaar. Binnenin vind je hoofdsteunen met het Hennessey logo op de hoofdsteunen, vloermatten die bestand zijn tegen de zwaarste omstandigheden, en eventueel een "unieke plaquette" om aan te geven welk modelnummer de Velociraptor 500 is. Het hele entertainment pakket is niet bepaald goedkoop.

 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 DS 3 - prijs en kenmerken:
Volgende NieuwsAudi R8 Coupé VIO GT RWD prijs en kenmerken: