Ford's nieuwe Project T3 elektrische pick-up arriveert in 2025:

Ford's nieuwe Project T3 elektrische pick-up arriveert in 2025:

De volgende generatie elektrische pick-ups van Ford is onderweg, en de productie begint in 2025 in een nieuwe fabriek in Tennessee.

Onder de naam Project T3 staat het Ford autoteam voortdurend in contact met de architecten van BlueOval City, een nieuwe productiecampus die momenteel in aanbouw is in West-Tennessee.

De nieuwe productiefaciliteit is vanaf het begin ontworpen voor de bouw van elektrische voertuigen. Ford zegt dat dit zich vertaalt in voordelen zoals een 30 procent kleinere productielijn dan traditionele fabrieken. De automaker is van plan 500.000 elektrische trucks per jaar te assembleren zodra de fabriek de volledige productiecapaciteit bereikt.

"Project T3 is een once-in-a-lifetime kans om de vrachtwagens van Amerika te revolutioneren", zegt Jim Farley, president en CEO van Ford. "We combineren 100 jaar Ford truck expertise met talent van wereldklasse in elektrische voertuigen, software en aerodynamica."

   De faciliteit zal 3.600 hectare groot zijn, batterijen ter plaatse produceren en proberen de impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Dit betekent groene elektriciteit, geothermische verwarming en recycling van afvalwater.

Als gevolg van een investering van 5,6 miljard dollar zal Ford's BlueOval City worden geëxploiteerd door 6.000 werknemers en een cruciale rol spelen in Ford's plan om tegen 2026 2 miljoen elektrische voertuigen per jaar te produceren.


Emily A.

Vorig NieuwsLamborghini heeft bevestigd dat de LB744 V12 Supercar op 29 maart wordt onthuld:
Volgende NieuwsBMW werkt aan een zescilinder versie van de XM Hybrid: