Ford Ranger nieuwe Platinum versie:

Ford Ranger nieuwe Platinum versie:

Ford Ranger Platinum is een nieuwe premium luxe uitvoering.

Ford introduceert een nieuwe serie premium luxe versies van de Ranger. Heel toepasselijk Platinum genoemd. Aangezien de Ranger Platinum altijd al een V6 had, valt er qua motor weinig te kiezen.
De nieuwe Ford Ranger was verkrijgbaar als XL, XLT, Limited, Wildtrak en Raptor en daar is nu deze nieuwe Platinum aan toegevoegd. De XL en XLT zijn vooral gericht op bedrijven, terwijl de Limited, Wildtrak en Raptor op de detailhandel gerichte versies zijn. De Raptor is absoluut de ruigste variant, deze Platinum staat in de orderboeken als de meest luxe topversie...

 De Nederlandse importeur zegt dat de Platinum-versie niet naar ons land komt en dat het leveringsgamma hier blijft bestaan uit XL, XLT, Limited, Wildtrak en Raptor. Een Ford Ranger met een 3.0 V6 zoals de Raptor. In de Ranger is deze zescilinder een 300 pk sterke benzinemotor, maar in de Platinum is het een 3.0 V6, een turbodiesel met 240 pk en 600 Nm. Deze machine is gekoppeld aan een automaat met tien versnellingen die het vermogen over alle vier de wielen verdeelt. Het maximale trekgewicht is zeker 3.500 kilo, terwijl het laadvermogen ruim 1.000 kilo bedraagt.


Aan de buitenkant onderscheidt de Ranger Platinum zich van zijn minder flitsende broers en zussen met zijn unieke, chroom kleurige grille. Ook een herkenningspunt zijn de 20-inch lichtmetalen velgen met zwarte inzetstukken. Tot de standaarduitrusting behoort een zogenaamde soft-closing cover van de laadbak, die zichzelf dus afsluit. Privacy glas, matrix LED koplampen en dakrails behoren ook tot de Platinum partij. Hetzelfde geldt voor zaken als een 12-inch instrumentencluster, 12-inch infotainment display, een uitgebreid audiosysteem van B&O en een inductielader.
 

Emily A.

Vorig NieuwsOpel Astra is nu elektrisch:
Volgende NieuwsDe 2024 Mercedes-Benz CLE Coupé komt met plug-in hybride rijden: