Ford trekt zich terug uit Rusland:

Ford trekt zich terug uit Rusland:

Ford heeft aangekondigd dat het zich volledig uit de markt zal terugtrekken, zeven maanden nadat het de productie in zijn fabrieken in Rusland heeft gestaakt.

De Amerikaanse automaker heeft zijn vertrek uit de markt voltooid met de verkoop van 49 procent van zijn aandelen in de joint venture Sollers Ford, volgens zijn eigen verklaringen.

Begin maart staakten verschillende buitenlandse automakers, waaronder Ford, hun activiteiten in het land als reactie op de inval in Oekraïne en de daaropvolgende sancties van de Verenigde Staten en andere landen. Op dat moment stopte Ford de productie, onderdelenlevering en IT- en technische ondersteuning.

 
Ford zegt nu dat het zijn belang in Sollers Ford "naar waarheid" verkoopt aan de joint venture. Net als andere bedrijven heeft de automaker zich de optie voorbehouden om in de komende vijf jaar aandelen terug te kopen "als de wereldwijde situatie verandert".

 
Het is echter onwaarschijnlijk dat Ford zijn aandelen zal terugkopen, aangezien het bedrijf zijn activiteiten in het land sinds 2019 heeft gestaakt.

De joint venture werd opgericht in 2011 en omvatte drie fabrieken die Ford-voertuigen produceerden. Sollers Ford maakte de Focus, Mondeo, EcoSport, Fiesta en Explorer voor de lokale markt tot 2019 en de Transit tot 2022.

 

Emily A.

Vorig NieuwsAlle Volkswagen R-modellen zullen tegen 2030 volledig elektrisch zijn:
Volgende Nieuws2024 Mercedes-AMG GT 53 E Performance: