Ford ontslaat deze week werknemers op het werk:

Ford ontslaat deze week werknemers op het werk:

Ford heeft deze week besloten 3.000 werknemers te ontslaan.

Ford trekt deze week een streep door zo'n 3.000 banen, zo meldt het op basis van een brief die aan werknemers is gestuurd. Een woordvoerder van Ford heeft de inhoud van de brief inmiddels bevestigd.

Al maanden doen geruchten de ronde dat Ford van plan is wereldwijd geleidelijk 8.000 banen te schrappen. In juli meldde Bloomberg dat er in totaal zo'n 8.000 banen geschrapt zouden worden, voornamelijk in de Verenigde Staten. Vandaag duikt een concretere versie van dat nieuws op. Ford zal deze week 3.000 banen schrappen in de Verenigde Staten, Canada en India.

Het zal gaan om 2.000 werknemers in dienst van Ford en 1.000 werknemers die via een externe partij bij Ford in dienst zijn. De ontslagen zullen betrekking hebben op hervormingen die Ford zegt te moeten doorvoeren, onder meer vanwege veranderingen in de industrie. De overschotten zitten vooral bij Ford Blue en Model E. Ford Blue ontwikkelt auto's met verbrandingsmotoren en dergelijke aandrijflijnen, de Model E is de EV-divisie van het merk. In de brief zal Ford verklaren dat hij zijn best doet om getroffen werknemers aan een nieuwe baan te helpen.
 

Emily A.

Vorig NieuwsNieuwe elektrische SUV BMW iX1 2023:
Volgende NieuwsAudi ActiveSphere concept: