2023 Ford Focus facelift gedebuteerd in China:

2023 Ford Focus facelift gedebuteerd in China:

De nieuwe Ford Focus zal er een beetje anders uitzien door een zwart masker te krijgen.

Ford introduceerde ongeveer een half jaar geleden een vernieuwde Focus in Europa. In China gaat de Focus ook onder het mes, maar daar zullen de wijzigingen die Ford aan het model aanbrengt iets anders zijn.

 De Chinese Focus leek meer in lijn met het Europese model. De Chinese tak van Ford toont de herziene Focus nu als ST-Line. Wat laat het zien? Inderdaad, het lijkt meer op het Europese model, maar er zijn nog steeds verschillen.

Ford geeft de Focus met het ST-Line pakket in China daadwerkelijk volledig aangepast bumper werk, zowel voor als achter. Ook zien we de met ST-Line getrimde Focus een zwart masker dragen. De opgefriste Focus zonder de ST-Line-trim, die nog moet worden aangeboden, mist die zwarte sierrand rond de grille. Maar er zijn meer verschillen. Zo heeft de grille van de Chinese Focus een andere lay-out. Ook de inhoud van de koplampen is anders bij de getoonde auto's, maar dat is een toepassingsverschil. Opvallend is dat Ford de Chinese Focus dichter bij het Europese model heeft gebracht, maar toch onderscheid maakt tussen de modellen. In eerste instantie heeft Ford zijn best gedaan om de Chinese Focus een geheel eigen uiterlijk te geven.


Wie nog geen paar millimeter van het kleine wondertje is afgegleden, moet maar eens een blik werpen op het interieur van de Chinese Focus. Daar zien we een ander eiland van knoppen voor de klimaatregeling en een anders gevormd infotainment systeem. Het scherm is platter en breder dan dat van de Europese Focus. In China vervangt Ford de opgeblazen 1.5 driecilinder benzinemotor door een 1.5 viercilinder die 177 pk en ongeveer 245 Nm levert.

 


Het is geen verrassing dat het interieur- en exterieur design van Ford-modellen in China enigszins afwijkt van elders in de wereld. Jarenlang waren de modellen in China anders dan die in Europa. Een recent voorbeeld is de Explorer, die onlangs in China werd herzien en daarbij een andere neus en een volledig nieuw dashboard kreeg.

 

Emily A.

Vorig NieuwsTesla opent een nieuwe fabriek in Indonesië:
Volgende Nieuws2023 Elektrische Hyundai Ioniq 6 Sedan: