Tesla opent een nieuwe fabriek in Indonesië:

Tesla opent een nieuwe fabriek in Indonesië:

Tesla begint zijn fabrieken over de hele wereld te verspreiden.

Afgelopen weekend had Tesla CEO Elon Musk een ontmoeting met de Indonesische president Joko Widodo in de faciliteit van SpaceX in Texas. Volgens nieuws naar aanleiding van deze ontmoeting heeft Tesla besloten om een fabriek voor batterijen en elektrische voertuigen in Indonesië te vestigen.

Deze verklaring kwam van de Indonesische minister van Investeringen Bahlil Lahadalia, die op 19 mei zei dat de deal rond was. De minister, die niet al te veel details gaf, verklaarde ook dat dit project al dit jaar van start zou kunnen gaan. Er is hierover nog geen contract getekend en Tesla heeft nog geen officiële verklaring afgelegd.

We weten ook dat Indonesië al jaren openstaat voor Tesla-investeringen. Dit komt omdat Indonesië een van de grootste nikkel producerende landen ter wereld is. Nikkel is een metaal dat vaak wordt gebruikt in de kathodes van accu's voor elektrische voertuigen.

Het doel van Indonesië is om 20% van de auto's die in het land worden geproduceerd elektrisch te laten zijn in 2025. Zoals u kunt zien, is dit een zeer moeilijk doel. Want de meeste auto's die Indonesië momenteel produceert, hebben een verbrandingsmotor. Het land produceert ongeveer 1 miljoen auto's per jaar.

Deze deal met Tesla is niet de enige ontwikkeling op de Indonesische markt voor elektrische voertuigen. Hyundai is onlangs ook begonnen met de productie van zijn Ioniq 5 elektrische cross-over model in Indonesië. Hij zei ook dat het Chinese bedrijf Wuling Motors dit jaar kleine elektrische voertuigen zal produceren in zijn fabriek in Indonesië.

Tot slot is een van de grootste investeringen in Indonesië afkomstig van het partnerschap tussen Hyundai en LG Energy Solution. Deze bedrijven zijn begonnen met de productie van batterijen voor elektrische voertuigen ter waarde van 1,1 miljard dollar. De fabriek, die in de buurt van de Indonesische hoofdstad Jakarta wordt gebouwd, zal genoeg accu's produceren voor 150.000 elektrische auto's per jaar, met een geplande start van de productie in 2023.ü

 

Emily A.

Vorig NieuwsFerrari heeft een teaser vrijgegeven voor zijn Le Mans auto:
Volgende Nieuws2023 Ford Focus facelift gedebuteerd in China: