Volkswagen ID Aero: elektrische sedan komt naar Europa in 2023:

Volkswagen ID Aero: elektrische sedan komt naar Europa in 2023:

Na de lancering van de ID Buzz, zal de volgende toevoeging aan Volkswagen's ID elektrische auto line-up een zero-emissie sedan zijn.

Volkswagen heeft bevestigd dat een productievoertuig op basis van dit nieuwe concept in de tweede helft van 2023 in China zal worden gelanceerd, en dat een versie voor Europa in 2023 in productie zal gaan. De weguitvoering van de ID Aero zal dienen als de elektrische opvolger van de Passat en Arteon sedans van het merk en zal concurreren met andere elektrische auto's zoals de Polestar 2 en Hyundai Ioniq 6.

Aërodynamische details zijn onder meer de vlakke deurgrepen, de diffuser achter en de aflopende daklijn, waardoor hij een luchtweer stands coëfficiënt van 0,23 haalt, evenveel als de Tesla Model 3. Het Volkswagen-werk omvat ook extreem korte overhangen voor en achter, 22-inch lichtmetalen wielen en Polar Light Blue metallic lak.

 
Voor de weg zal de ID Aero gebaseerd zijn op het bewezen MEB-platform voor elektrische voertuigen van Volkswagen. Hij zal waarschijnlijk dezelfde 77 kWh batterij hebben als de studie, die volgens Volkswagen tot 385 mijl kan afleggen op een enkele lading.


 

Emily A.

Vorig NieuwsNieuwe Kia EV6 GT 577 pk :
Volgende Nieuws2023 Ferrari Purosangue gaat door met testen op de weg: