Op 27 juni wordt de Volkswagen ID Aero geïntroduceerd:

Op 27 juni wordt de Volkswagen ID Aero geïntroduceerd:

Volkswagen's langverwachte elektrische sedan "ID 6" zal wedijveren met de Tesla Model 3.

Volkswagen beschrijft het slanke, low-end concept, dat de ID Aero wordt genoemd, als "de eerste volledig elektrische sedan voor de Chinese automarkt." Het bevestigt ook dat de productieversie zal worden vervaardigd in de fabriek van Emden in Duitsland voor de Noord-Amerikaanse en Europese markten.

De elektrische auto, de nieuwste toevoeging aan de ID-familie van Volkswagen, zal het merk in het "high-volume, upper-mid-range segment" duwen en populaire rivalen als de Tesla Model 3, Polestar 2, BMW i4 en Hyundai Ioniq 6 uitdagen.

Volkswagen ID.Aero

De verbluffende auto zal in wezen dienen als de elektrische tegenhanger van de Passat met verbrandingsmotor. Hij zal in eerste instantie verschijnen in sedan vorm voordat een stationwagon-carrosserie versie op basis van het ID Space Vizzion -concept arriveert. Terwijl de buitenafmetingen grotendeels overeenkomen met de afmetingen van de Passat met verbrandingsmotor, zou het interieur dezelfde ruimte moeten bieden als het in 2016 gelanceerde vlaggenschip Phaeton.

Een naam voor de productie-auto moet nog worden bevestigd, maar recente octrooiaanvragen geven aan dat het voertuig in aanmerking komt voor de ID 6 bijnaam om het achtervoegsel 'Tourer' te dragen.

Het nieuwe ID-model zal gebruikmaken van Volkswagen's full-size MEB-architectuur en zal de ID 4 aanbieden met achterwielaandrijving en vier wie laan drijving opties. Zoals bij alle ID-modellen, zal er een GTX performance model volgen.

 

Emily A.

Vorig NieuwsBentley update zijn vlaggenschip Continental GT Mulliner:
Volgende NieuwsMaruti Suzuki pronkt met de nieuwe Brezza SUV: