De BMW 3 Serie wordt op twee verschillende platforms geproduceerd:

De BMW 3 Serie wordt op twee verschillende platforms geproduceerd:

Het traditionele model van het merk zal zowel een elektrische als een verbrandings motor versie van de 3 Serie zijn en zal gelijktijdig worden geproduceerd.

BMW's Neue Klasse elektrische architectuur zal vanaf 2025 zijn nieuwe producten gaan aanbieden, en we weten vandaag dat de sedanversie van de 3 Serie ook op dit platform zal worden geproduceerd. Het is niet echt officieel nieuws, maar de 3 Serie sedan zou op beide platformen kunnen komen. Een voor elektrische en de andere voor verbrandingsmotor.

Het gerucht komt van de BMW blog. Volgens een anonieme auteur zal de 3 Serie sedan worden gebouwd op zowel BMW's modulaire CLAR platform als een nieuw model, mogelijk de i3 genaamd, op het Neue Klasse platform.

De huidige BMW 3 Serie werd in 2018 gepresenteerd op de Autosalon van Parijs en kreeg in mei een facelift. Met dit proces kwamen kleine verschillende designelementen aan de voor- en achterkant en een belangrijke technologische innovatie die het scherm meer gebogen maakte. Als BMW zich aan zijn make-overschema houdt, zou de 3-serie van 2025 een versie kunnen krijgen die met een andere make-over in Neue Klasse zal worden geproduceerd.

Maar er is nog iets anders dat een vraagteken achter de geruchten doet rijzen. Is BMW klaar om de 3-serie in de komende jaren als volledig elektrische auto te introduceren?

De productie van een volgende generatie 3 Serie op het CLAR-platform, naast het feit dat klanten een decennium lang kunnen kiezen uit volledig elektrische en hybride opties, roept de vraag op: Is het de miljarden waard om een i3 op het nieuwe klasse platform te produceren? en een 3 Serie Sedan op het CLAR-platform?

 

Emily A.

Vorig NieuwsEen zeer speciale editie van de Maserati Grecale zal dit najaar in de VS verkrijgbaar zijn:
Volgende NieuwsOpel nieuwe Astra-e elektrische serie: