BMW heeft een nieuwe batterij ontwikkeld met 30% meer actieradius en 50% minder kosten:

BMW heeft een nieuwe batterij ontwikkeld met 30% meer actieradius en 50% minder kosten:

Toekomstige BMW New Class elektrische auto's zullen worden uitgerust met geavanceerde nieuwe lithium-ion accucellen die de actieradius tot 30 procent vergroten.

De Gen 6 batterij van de automaker wordt momenteel ontwikkeld in het competentiecentrum voor batterijcellen van BMW Group in München en heeft een cilindrische vorm.

Het nieuwe ontwerp maakt het mogelijk om het accupakket rechtstreeks in het frame van de auto te integreren. Dit verbetert niet alleen de stijfheid van het chassis en de rijkwaliteit, maar draagt ook bij tot een kostenbesparing van 50 procent voor het batterijpakket. Het opladen van de batterij van 10 procent tot 80 procent kost ook 30 procent minder dan bij BMW's huidige EV-modellen.

Volgens Auto News gebruikt de nieuwe cel meer nikkel en silicium en minder kobalt. De kathode van de batterijcel bevat 50 procent minder kobalt en de anode bevat 20 procent minder grafiet. De Duitse automaker zal ook gerecycled kobalt, nikkel en lithium gebruiken en de cellen produceren met behulp van hernieuwbare energie.

 

Emily A.

Vorig NieuwsCupra Born prijs en kenmerken:
Volgende NieuwsNieuwe Rolls-Royce: