Opgelet, sommige BMW i4 en iX modellen geven mogelijk geen voetgangerswaar schuwingstoon:

Opgelet, sommige BMW i4 en iX modellen geven mogelijk geen voetgangerswaar schuwingstoon:

De betrokken BMW i4 en iX modellen voldoen door dit probleem niet volledig aan de veiligheidsnormen.

BMW roept meer dan 3.400 volledig elektrische i4- en iX-modellen in de Verenigde Staten terug vanwege een probleem met het waarschuwingssysteem voor voetgangers.

Volgens een terugroep waarschuwing kan er bij het starten van de auto een fout optreden in de besturingseenheid van de externe kunstmatige geluidsgenerator. Daardoor kan de software van de regeleenheid mogelijk niet het vereiste externe kunstmatige geluid weergeven.

De National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) adviseert dat een defect systeem het risico op letsel bij voetgangers kan vergroten.
 
De terugroepactie treft in totaal 1.988 BMW i4 eDrive40 modellen van 2022 tot 2023 die tussen 11 november 2021 en 22 december 2022 zijn geproduceerd.

BMW werd zich bewust van een mogelijk probleem op 14 december 2022, toen ingenieurs die een geluidskwaliteitscontrole uitvoerden in een assemblagefabriek vaststelden dat de iX van modeljaar 2023 geen extern kunstmatig geluid produceerde. De automaker startte een onderzoek om te bepalen hoe wijdverspreid de fout was en kondigde op 18 januari 2023 een terugroepactie af.

Er zijn geen ongevallen of verwondingen gemeld die verband houden met het defecte systeem.

 

Emily A.

Vorig NieuwsBMW M3 Touring - AC Schnitzer versie:
Volgende NieuwsMercedes heeft vandaag de opmaak van de GLE 2024 geïntroduceerd.