2024 BMW M3 CS met 543 pk:

2024 BMW M3 CS met 543 pk:

De M4 CSL is een van de meest rijgerichte wegauto's die BMW's M-divisie ooit heeft ontwikkeld. Maar voor bestuurders met passagiers om aan te denken heeft de CSL nu een broer en zus, de M3 CS.

De 118.700 dollar CS is gebaseerd op de M3 sedan, niet op de M4 coupé, uiteraard. De M3 CS behoudt de achterste zitrij en biedt dus comfortabel plaats aan vier of, indien nodig, vijf personen, omdat het één enkele rij is en niet twee aparte achterbanken zoals de oudere M5 CS.

   Zowel de CS als de CSL hebben dezelfde carbon kuipstoelen voorin (ditmaal met een verlicht CS-logo) en een met Alcantara bekleed driespaaks stuurwiel met carbon details en carbon shifters. De M4 CSL behoudt het ouderwetse digitale instrumentenpaneel en de infotainment schermen, terwijl de M3 CS beschikt over het nieuwste gebogen iDrive display dat afgelopen september werd aangekondigd voor de gehele 3 Serie.

De motor van de CS is dezelfde 3,0-liter twin-turbo zescilinder als in de CLS. Het vermogen in de CS en CSL neemt toe tot 543 pk (550 pk) dankzij de krachtigere turbo, maar het koppel van 650 Nm blijft ongewijzigd ten opzichte van de gewone competitieve lijnmotor.

 

Emily A.

Vorig NieuwsLada toont nieuwe lichte bedrijfsvoertuigen:
Volgende NieuwsToyota houdt de lat voor succes laag met de herlancering van de bZ4X: