Elektrische BMW Dune Taxi:

Elektrische BMW Dune Taxi:

BMW toonde zijn elektrische voertuig Dune Taxi in de woestijnrace.

BMW toont voor het eerst de Dune Taxi, een volledig elektrische woestijnracer met 544 pk en 1.000 Nm koppel. De Duitsers lijken de samenwerking tussen de X- en M-divisie van het merk te willen benadrukken in de aanloop naar de komst van verschillende elektrische modellen met vierwielaandrijving.

Gemaakt van polymeren versterkt met natuurlijke vezels, vertoont de carrosserie van de reus sterke gelijkenissen met het plaatwerk van de racewagens van de Extreme E-serie, een woestijnrace kampioenschap voor volledig elektrische auto's. Liwa is het duingebied van Abu Dhabi waar heuvel klimwed strijden worden gehouden op onverhard terrein.

Op de beelden speelt Dune Taxi, die zijn designtaal deelt met de BMW i7 en iX met zijn 'platte' voor- en achterlichten, in het zand samen met een paar BMW X6 M en iX Ms en sterft een paar minuten later, slingerend met hoge snelheid tussen oudere generatie X5's die op twee wielen rijden. . Na een wilde rit eindigt het hectische gezoem van de zandjager de video bij een Concept XM. Er wordt vermeld dat BMW binnenkort met een volledig nieuw M xDrive systeem komt, speciaal voor hybride modellen.

 

Emily A.

Vorig NieuwsFiat Fastback prijs en kenmerken:
Volgende NieuwsDe elektrische Mercedes-AMG C63 E Performance debuteert op 21 september: