De BMW i Vision Dee Concept heeft van kleur veranderende lak en een head-up display over de volle breedte:

De BMW i Vision Dee Concept heeft van kleur veranderende lak en een head-up display over de volle breedte:

BMW verraste bezoekers met de onthulling van de i Vision Dee op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.

Het nieuwste concept van de Duitse automaker heeft een vereenvoudigd exterieur om de aandacht te vestigen op de digitale ervaring die het biedt. Hij heeft de vorm van een sedan met drie dozen en is voorzien van een herziene set karakteristieke BMW-designelementen zoals nierroosters, dubbele ronde koplampen en de Hofmeister-curve.

 
Een innovatief nieuw head-up display maakt zijn debuut op de i Vision Dee. Het steekt over de volledige breedte van de voorruit uit en geeft een voorproefje van een head-up display over de volledige breedte. Het zal vanaf 2025 worden gebruikt in BMW modellen op basis van het New Class platform.

Er is ook een fascinerende "Mixed Reality Slider" beschikbaar. Met behulp van sensoren in het instrumentenpaneel kan de bestuurder bepalen hoeveel informatie hij op het head-up display wil zien. Ook werden dimbare raamregelaars geïnstalleerd.

BMW heeft ook de nieuwste versie van de E Ink technologie geïmplementeerd. Deze nieuwe versie van E Ink, die op CES 2022 voor het eerst in zwart en wit beschikbaar was, is kleurrijk en maakt een volledig variabele en aanpasbare exterieurkleur mogelijk. Het oppervlak van de i Vision Dee kan worden verdeeld in 240 verschillende segmenten en kan tot 32 kleuren weergeven.


Emily A.

Vorig NieuwsHier is de Lexus GX:
Volgende NieuwsRivian heeft veel leidinggevenden verloren: