Honda heeft nieuwe plannen voor elektrificatie:

Honda heeft nieuwe plannen voor elektrificatie:

Honda kondigde vandaag aan dat het bedrijf zijn elektrificatie-inspanningen "verder zal versnellen" door in april een nieuwe divisie op te richten.

Het bedrijf kondigde ook organisatorische veranderingen aan in de manier waarop het zijn activiteiten wereldwijd uitvoert.

De Japanse automaker kondigde vandaag aan dat het een nieuwe divisie Electrification Business Development Operations zal oprichten om de ontwikkeling van elektrische voertuigen te consolideren in de divisies auto's, motorfietsen en powersports. Op die manier moet de ontwikkeling van elektrische voertuigen worden versneld.

Honda zei dat de divisie zal worden gebaseerd op Business Development Operations, voor het eerst aangekondigd in april 2022. De automaker kondigde toen aan dat het tegen 2030 wereldwijd 30 elektrische voertuigen wilde produceren.

Honda zal 5 biljoen yen (38 miljard dollar tegen de huidige wisselkoersen) investeren in de nieuwe divisie. Tot de resultaten van deze investering behoren twee samen met GM ontwikkelde voertuigen voor de Amerikaanse markt die in 2024 worden gelanceerd, en 10 nieuwe elektrische voertuigen voor China tegen 2027.

De automaker is ook van plan om een aangepaste elektrische voertuig platform genaamd Honda e:Architecture, die naar verwachting worden gelanceerd in 2026 te ontwikkelen. De automaker zei dat het streeft naar een jaarlijks productievolume van 2 miljoen elektrische voertuigen in 2030.

 

Emily A.

Vorig NieuwsToyota houdt de lat voor succes laag met de herlancering van de bZ4X:
Volgende Nieuws2024 Polestar 2 kenmerken: