De nieuwe 2023 Honda Civic Type R is onthuld met een facelift:

De nieuwe 2023 Honda Civic Type R is onthuld met een facelift:

Honda's "FL5" Civic Type R komt begin 2023 naar Europa.

Honda heeft de nieuwe Honda Civic Type R onthuld, zijn nieuwste hatchback met pure verbranding. De lancering van de auto valt samen met de 25e verjaardag van de Civic Type R en de 50e verjaardag van de Civic.

De nieuwe Type R behoudt zijn voorwielaandrijving, maar maakt gebruik van vierwielaandrijving om vermogens van meer dan 300 pk te spreiden. Onder de geventileerde motorkap van de "FL5" Type R ligt een 2,0-liter viercilinder-in-lijn turbomotor.

Er is een nieuwe turbocompressor met een compact huis en een heron tworpen turbine blad voor een betere luchtstroom en dus meer vermogen. Hoeveel extra vermogen is toegevoegd, is niet bekendgemaakt. Ter referentie: de nieuwste Type R accelereert in 5,7 seconden van 0 naar 100 km/h en levert 316 pk voor een topsnelheid van 169 pk.

De nieuwste Type R is gebaseerd op Honda's nieuwe 11e generatie Civic, die een veel slanker exterieur ontwerp heeft dan de 10e generatie auto die hij vervangt. Dit resulteert in een minder assertief ogende Civic Type R met een grote achtervleugel die in gegoten aluminium sleuven zit.

Hieronder bevindt zich een nieuwe diffuser met een driepijps uitlaatsysteem dat wegloopt. De diffuser is in de wagenbodem geïntegreerd voor een optimale aerodynamica.

Binnenin is dezelfde minimalistische cabine als de standaard Civic geüpdatet met diverse accenten, waaronder sportstoelen met suède bekleding, veel rood stiksel en een stuurwiel met suède omlijsting dat de bestuurder lager houdt dan de vorige Civic Type R.

Bestuurders kunnen de motor, de besturing, de adaptieve dempers en het motorgeluid achter de wielen aanpassen via de volgende modi. Er is ook een vernieuwde versie van het Honda LogR data- acquisitie systeem, dat nu informatie geeft zoals de wrijvingscirkels van de banden en zelfs de prestaties van de bestuurder op het circuit kan evalueren.

Wanneer de Civic Type R begin 2023 Europa bereikt, zal hij verkrijgbaar zijn in Championship White, Rally Red, Racing Blue, Crystal Black en Pearl Sonic Grey. Er is nog geen prijs bekendgemaakt, maar goedkoop zal hij zeker niet zijn.

 

Emily A.

Vorig NieuwsToyota Supra Matte White Edition geïntroduceerd:
Volgende NieuwsTesla Cybertruck leveringen beginnen volgende zomer: