Honda en LG partnerschap:

Honda en LG partnerschap:

Honda gaat samenwerken met LG om een batterijfabriek voor elektrische auto's te bouwen in de Verenigde Staten.

De Honda E is momenteel de enige elektrische auto die je in Europa van Honda kunt kopen, maar volgend jaar brengt het merk ook het elektrische equivalent van de HR-V op de Europese markt. Internationaal zijn Honda's EV-doelstellingen al veel groter. Honda heeft al eerder een nauwe band gehad met de Amerikaanse reus General Motors en streeft ernaar om tegen 2027 jaarlijks "miljoenen" elektrische auto's te produceren voor de Noord-Amerikaanse, Zuid-Amerikaanse en Chinese markten. Honda's toekomstige elektrische auto's hebben uiteraard accupakketten nodig. De meeste van deze pakketten zullen binnenkort uit de Verenigde Staten komen.

Honda vormt een joint venture met LG Energy Solution, dat in 2023 zal beginnen met de bouw van een fabriek in de Verenigde Staten waar het accupakketten zal produceren. De productieplannen omvatten een investering die overeenkomt met ongeveer 4 miljard euro. De fabriek moet 40 GWh aan batterijen per jaar produceren en tegen eind 2025 operationeel zijn. Tegen het einde van 2025 zal de fabriek haar deuren beginnen te openen.

De eerste tastbare autovrucht van het General Motors-Honda partnerschap zal de Prologue zijn. Deze SUV komt volgens Honda in 2024 op de Amerikaanse markt en zal gebruik maken van de Ultium-batterijen van General Motors. Andere EV's van Honda en General Motors zullen onder meer de Prologue volgen voor de Noord-Amerikaanse markt.

 

Emily A.

Vorig NieuwsNieuwe Evetta tegen Mikrolina:
Volgende NieuwsTesla's volledig zelf-rijdend: