Sony en Honda sloegen de handen ineen om een nieuw bedrijf te vormen:

Sony en Honda sloegen de handen ineen om een nieuw bedrijf te vormen:

Het zal "Sony Honda Mobility Inc" heten en tegen 2025 met de productie en verkoop van elektrische auto's beginnen.

Sony Honda Mobility Inc is de nieuwe bedrijfsnaam voor een joint venture tussen elektronicamerk Sony en automaker Honda. De twee Japanse giganten zijn officieel overeengekomen om een nieuw bedrijf te vormen dat zich zal richten op de ontwikkeling en verkoop van elektrische voertuigen, waarbij de eerste auto's van het partnerschap in 2025 in de verkoop zullen gaan.

Het plan van het nieuwe bedrijf, dat in 2022 zal worden opgericht, is om "deel te nemen aan de gezamenlijke ontwikkeling en verkoop van batterij-elektrische voertuigen met een hoge toegevoegde waarde en deze te commercialiseren en tegelijkertijd mobiliteits diensten aan te bieden".

Goedkeuring van de deal betekent dat het nieuwe bedrijf Honda's productie-expertise zal gebruiken voor het plannen, ontwerpen, ontwikkelen en verkopen van elektrische voertuigen, wat betekent dat het de voertuigen zelf produceert. Sony zal spreken over digitale diensten voor het mobiliteits platform van de toekomst.

Het nieuws komt nadat Sony plannen aankondigde om een elektrisch automerk te worden door de Vision S 02 concept te tonen op de Consumer Electronics Show in Las Vegas begin 2022.

Het zeven zitplaatsen tellende, 4,85 meter lange prototype van de SUV produceert met twee elektromotoren in totaal 563 pk en haalt 0-100 km in minder dan 5 seconden. Toen Sony de Vision S 02 lanceerde, werden de batterijtechnologie, de grootte en de geschatte actieradius niet bekendgemaakt, naast de oprichting van een nieuw bedrijf genaamd Sony Mobility Inc.

Afbeeldingen van het interieur van de Vision S 02 tonen gelijkaardige designelementen als het originele Vision S-concept van het merk, met een traditioneel instrumentencluster voor de passagiers op de tweede rij en een scherm met hoge resolutie over de volledige breedte in plaats van schermen in de hoofdsteunen. Er is ook een draaiknop in het midden van de derde rij. 

 

Emily A.

Vorig NieuwsKia, Genesis en Hyundai ontwikkelen auto's in Europa:
Volgende NieuwsNieuwe Volkswagen Tiguan betrapt door spionagefotografen: