2023 Honda Civic Type R geïntroduceerd:

2023 Honda Civic Type R geïntroduceerd:

Honda's langverwachte model Honda Civic Type R maakt zich klaar om met zijn nieuwe generatie de weg op te gaan.

De Japanse autogigant Honda introduceerde de prestatieversie van het Civic-model, de Honda Civic Type R, maar maakte de technische specificaties ervan niet bekend. Met het bulletin dat vandaag is gepubliceerd, leren we de technische kenmerken van de 2023 Honda Civic Type R kennen.

De 2023 Honda Civic Type R, die bijna geen verbetering kreeg ten opzichte van het vorige model, behaalde in de Amerikaanse versie een toename van 10 pk, terwijl hij in de Europese versie een koppeltoename van slechts 20 Nm kende.

Om aan te geven dat het de rijkwaliteiten heeft verbeterd, heeft Honda de reactietijd nog verder verkort met de verbetering die het aan het stuur heeft aangebracht. Bovendien kan bij lage toerentallen een hoger koppel worden geproduceerd.

Ook de afmetingen van de 2023 Honda Civic Type R zijn gewijzigd. Het merk, dat de wielbasis met 35 mm heeft vergroot, is aan de voorzijde 25 mm breder en aan de achterzijde 19 mm breder. Vermeldenswaard is dat ook het veersysteem is verbeterd en dat er Michelin Pilot Sport 4S banden op de banden zijn gebruikt.

 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 Nissan Kicks, prijs en kenmerken:
Volgende Nieuws2023 Daihatsu Tanto FunCross - Prijs en kenmerken: