Elektrische Lamborghini Urus arriveert in 2029:

Elektrische Lamborghini Urus arriveert in 2029:

Het heeft de eerste informatie vrijgegeven over de plug-in hybride, de vurige opvolger van de Aventador, en inmiddels is bekend dat de Urus tegen 2029 een volledig elektrisch model zal zijn.

Ook supercars ontkomen niet aan gedeeltelijke of zelfs volledige elektrificatie. De Lamborghini Aventador-opvolger krijgt opnieuw een krachtige 6,5 V12, maar deze 12 cilinders krijgen gezelschap van drie elektromotoren die het systeemvermogen opvoeren tot 1.015 pk. De Huracán wordt binnenkort vervangen door een plug-in hybride motor. Deze staat gepland voor eind 2024. Maar met de next-gen Urus heeft Lamborghini nog een lange weg te gaan op het elektrische front.

In een gesprek met Road & Track zei Lamborghini-chef Stephan Winkelmann dat een elektrisch model de Urus in 2029 zal vervangen. Het is eigenlijk geen verrassing dat de tweede generatie Urus een EV is. De Urus deelt immers zijn technische basis met onder meer de Porsche Cayenne, en vandaag werd aangekondigd dat de volgende generatie Cayenne een EV wordt.


De volgende generatie Lamborghini Urus wordt niet de eerste volledig elektrische auto uit Sant'Agata Bolognese. Een jaar voordat de elektrische Urus arriveert, namelijk in 2028, komt Lamborghini al met een tweedeurs elektrische 2+2 met een relatief hoge achterkant en een kleine achterbank. De huidige generatie krijgt onder meer een plug-in hybride aandrijflijn, voordat hij in 2029 afscheid neemt.

 

Emily A.

Vorig NieuwsMercedes-Benz AMG-63 AMG:
Volgende Nieuws2024 Nio EC6 elektrische crossover coupé: