Lamborghini Urus Prestaties:

Lamborghini Urus Prestaties:

Lamborghini Urus; 666 pk is hier met zijn minder zware, brede en krachtige prestaties.

De Lamborghini Urus was tot nu toe slechts in één smaak verkrijgbaar. Er is altijd een 4,0-liter twin-turbo V8 geweest, Lamborghini's veel sportievere broer en zus van auto's als de Bentley Bentayga, Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg en Audi Q8. Deze acht cilinders waren altijd goed voor 650 pk. Nu de Urus ongeveer halverwege zijn beoogde levenscyclus is, beschouwt Lamborghini de SUV als de Performante.


De Lamborghini Urus Performante heeft dezelfde 4.0 biturbo V8 als de al bekende versie, maar in de Performante levert deze machine 666 pk en 850 Nm. Slechts 16 pk meer, maar daarbovenop is de Urus Performante 47 kilo lichter dan de reguliere versies. Zo kan de Urus Performante 100 km/u bereiken in 3,3 seconden. De normale Urus heeft 0,3 seconden nodig voor deze sprint. De topsnelheid bedraagt 306 km/u.

Lamborghini is erin geslaagd om de Urus lichter te maken door de nieuw ontworpen motorkap van koolstofvezel met koelopeningen te produceren. Daarnaast zijn ook delen van de achterbumper van dit lichtgewicht materiaal gemaakt. Een optioneel dak van koolstofvezel is eveneens leverbaar. Lamborghini geeft de Urus Performance andere bumpers en een nieuwe achterspoiler. Volgens de Italianen geeft deze nieuw ontworpen achterspoiler de Urus Performance 30 procent meer downforce dan de reguliere Urus. Het nieuwe spoiler werk maakt de Urus Performante 2,5 centimeter hoger. Lamborghini brengt de Performante ook 2 centimeter dichter bij het asfalt, vergroot de spoorbreedte met 1,6 centimeter en plaatst de auto op grote 22- of 23-inch lichtgewicht wielen met speciale Pirelli-banden. Akrapovič's lichtgewicht titanium uitlaatsysteem hangt onder de auto.

 Zo reageert de stationaire achteras directer en is ook de besturing aangepast. Lamborghini verfijnt de rijmodi van de Urus verder en voegt zelfs een nieuwe Rally-modus toe. Leuk weetje: de 640 pk sterke Urus Performante is in China minder krachtig. "Om homologatie redenen", aldus Lamborghini. Ondertussen is de Urus een compleet verkoopsucces gebleken voor Lamborghini. Het verkocht 20.000 exemplaren in ongeveer vier jaar tijd.
 

 

Emily A.

Vorig NieuwsTesla heeft tot nu toe 3 miljoen voertuigen geproduceerd:
Volgende NieuwsAudi's nieuwe serie Activsphere: