Eerste elektrische Lamborghini:

Eerste elektrische Lamborghini:

De eerste elektrische Lamborghini arriveert in 2028 en met een speciale installatie.

Lamborghini zal pas vanaf 2024 elektrische modellen verkopen, maar dat betekent zeker niet dat elke Lamborghini vanaf dat jaar een EV zal zijn. De eerste elektrische Lamborghini komt pas in 2028.

Onlangs kondigde Lamborghini de komst aan van het laatste nieuwe model van het merk met een verbrandingsmotor zonder elektro-assistentie. Dat wordt de productieversie van de Lamborghini Huracán Sterrato Concept, een interessante, hoog rijdende variant van de Huracán. Vanaf 2024 zal Lamborghini alleen nog maar elektrische modellen verkopen, wat betekent dat elke auto die de fabriekspoorten in Sant'Agata Bolognese verlaat een mild hybride of (plug-in) hybride aandrijflijn zal hebben. We zullen langer moeten wachten op de eerste elektrische Lamborghini.

Op basis van een interview in het Verenigd Koninkrijk op AutoExpress met Lamborghini CEO Stephan Winkelmann meldde hij dat de eerste elektrische Lamborghini in 2028 komt. Dit wordt een tweedeurs 2+2, wat betekent dat hij zowel een relatief grote achterbank als een kleine achterbank zal hebben. hoogte boven de grond. Met andere woorden, het is een sportief crossover-achtig model. De elektrische nieuwkomer is geen opvolger van een bestaand model. De topman zegt dat de lijn van Huracán, Aventador en Urus wordt voortgezet. Winkelmann zei dat de nieuwe elektrische Lamborghini zal ontstaan met behulp van de kennis en expertise van Volkswagen Group. Dit betekent waarschijnlijk dat de elektrische Lamborghini zijn basis zal delen met andere EV's van het concern.

 

Emily A.

Vorig NieuwsAudi heeft de Q8 E-Tron en Q8 E-Tron Sportback aangekondigd:
Volgende NieuwsPorsche 911 Dakar: