Mercedes-Benz AMG-63 AMG:

Mercedes-Benz AMG-63 AMG:

Herconfiguratie van de grootste SUV van Mercedes-Benz.

Groot en groter, GLS. De GLS is verreweg de grootste SUV die Mercedes-Benz momenteel aanbiedt en een enorme line-up die binnenkort een facelift krijgt. Spionagefoto's tonen de opgefriste Mercedes-Benz GLS van dichtbij.

Met de X7 introduceerde BMW in 2017 een extra brede SUV met zeven zitplaatsen voor wie de X5 weinig zitplaatsen biedt. Mercedes-Benz had in dit segment al de GLS, en het was dit model dat in 2019 de volgende generatie kreeg. De BMW X7 werd vorig jaar opgefrist, en het ziet ernaar uit dat ook de Mercedes-Benz GLS binnenkort een make-over krijgt. De extra opzichtige Maybach-versie verscheen al twee keer in een refresh, en nu verschijnt de gefacelifte GLS opnieuw, ditmaal als de Mercedes-AMG 63 AMG.

Zo drastisch als rivaal BMW's make-over aan de X7, zo geretoucheerd ziet de GLS er niet uit. Zo lijken de koplampen alleen hun vorm te hebben behouden en ook het bumperwerk van deze AMG-versie lijkt sterk op dat van het vertrouwde model. De achterlichten zijn fanatieker beplakt met camouflagemateriaal, dus het is duidelijk dat er ook hier wat veranderd is.
Onder de kap van de huidige Mercedes-AMG GLS 63 ligt een 4.0 V8 met 612 pk en 850 Nm. Het is niet de bedoeling dat die machine aan vermogen wint. De huidige achtcilinder motor is immers al een moderne 48v mild hybrid versie. De GLS 63 AMG accelereert zijn gewicht van 2.530 kg in 4,2 seconden naar 100 km/h en heeft een topsnelheid van 250 km/h, die optioneel kan worden verhoogd tot 280 km/h.

 

Emily A.

Vorig NieuwsRenault Scenic Elektrische Crossover:
Volgende NieuwsElektrische Lamborghini Urus arriveert in 2029: