De nieuwe Mercedes-Maybach EQS SUV is voor het eerst getest:

De nieuwe Mercedes-Maybach EQS SUV is voor het eerst getest:

Na de gewone SUV EQS is het binnenkort tijd voor een nog luxueuzere versie van de Mercedes-Maybach.

De Mercedes-Maybach-afdeling bereidt de SUV EQS voor op de verkoop. Het concept van vorig jaar pronkte met veel designdetails die hun weg zouden kunnen vinden naar het productiemodel. Op de spionagefoto's krijgen we een beter beeld van de productierijpe versie van de Maybach EQS SUV.

We verwachten geen grote carrosserie veranderingen voor de Mercedes-Maybach EQS. Kijken we naar de voorkant van deze testauto, dan verwachten we een nieuwe grille vorm en een nieuw koplam pont werp met grotere onderste luchtinlaten.


De wielen van deze ontwikkelingsauto zijn bescheiden gezien de geschiedenis van de Maybach. Het concept had 24-inch wielen, en aangezien de standaard EQS SUV 21-inch wielen heeft, is er ruimte voor de Maybach om nog grotere versies te krijgen. Mercedes zegt dat de zijtreden daadwerkelijk bijdragen aan de aerodynamische efficiëntie, dus ze zullen waarschijnlijk worden opgenomen in het eindproduct.

Het metaalwerk aan de achterkant is bijna volledig bedekt. Wel kun je een Maybach-logo op de achterstijl verwachten en krijgt de auto mooiere achterlichten.

Onder de Maybach EQS SUV zal de EVA II architectuur liggen, die alle EQE en EQS modellen ondersteunt. Hij heeft een 107,8 kWh batterij en twee elektromotoren die 536 pk en 858 Nm koppel produceren voor een actieradius van ongeveer 613 km. Hij kan van 0 tot 100 km gaan in 4,5 seconden.
 

Emily A.

Vorig NieuwsNieuwe Citroen C3 Shine:
Volgende NieuwsDe 2023 Chevrolet Colorado is verkrijgbaar met meer dan 200 accessoire-opties.