Nieuwe Mercedes-Benz GLC prijs en kenmerken:

Nieuwe Mercedes-Benz GLC prijs en kenmerken:

Bij Mercedes ben je altijd aangewezen op vierwielaandrijving.

Het ontwerp van de nieuwe Mercedes GLC is eerder een voorbeeld van evolutie dan van revolutie als je het vergelijkt met het oudere model, maar er zijn veel veranderingen om hem een frisse uitstraling te geven.


Aan de achterkant zitten enkele LED-achterlichten die lijken op die van de nieuwe Mercedes C-Klasse. De sportieve AMG-line modellen hebben een agressiever bumper ontwerp voor en achter.


De grille is breder en imposanter, met subtiele uitsparingen in elke bovenhoek waar hij samenkomt met de nieuwe koplampen. Die zijn dunner dan die in de oudere Mercedes GLC en zijn standaard voorzien van LED-technologie.


Aan de zijkant kunt u kiezen voor lichtmetalen 18- tot 20-inch wielen (de exacte afmetingen en uitvoeringen hangen af van de GLC-versie die u verkiest).

Het interieur en het infotainment systeem van de nieuwe Mercedes GLC.
Binnenin de nieuwe Mercedes GLC is het duidelijk dat het interieur veel inspiratie put uit de Mercedes C-Klasse.


Het nieuwe 11,9-inch infotainment systeem met touchscreen valt meteen op. Het helt iets naar de bestuurder toe om het gemakkelijker te maken om het onderweg te gebruiken, maar in plaats daarvan kunt u veel van de functies van de auto (zoals het klimaatregelsysteem) bedienen met het 'Hey Mercedes'-spraakbesturingssysteem.


Boven het twee laagse voorpaneel met een nieuw vierkant ontwerp en glanzend zwarte randen bevindt zich een reeks gepolijste luchtroosters. Deze bekleding komt overeen met de bekleding van de nieuwe knop loze middenconsole.


Het 15-speakers Burmester geluidssysteem staat in de optielijst, evenals massagestoelen, een panoramisch zonnedak en een head-up display.


De Mercedes GLC wordt aangeboden met mild hybride en plug-in hybride motoropties.


De line-up begint met twee 2,0-liter benzine mild hybrides: de GLC 200 met 204 pk en de krachtigere GLC 300 met 258 pk.

Beide auto's maken gebruik van een kleine elektromotor om brandstof te besparen tijdens het rijden en stoppen. De GLC 220 d met dieselmotor is uitgerust met een 197 pk sterke 2,0-liter motor, gekoppeld aan dezelfde automatische transmissie en vierwielaandrijving als de GLC 200 en GLC 300 met benzinemotor.

De diesel plug-in hybride maakt ook gebruik van een 2,0-liter motor en heeft een gecombineerd vermogen van 335 pk. Alle plug-in hybride modellen maken gebruik van dezelfde 31 kWh batterij, maar de actieradius hangt af van de keuze voor benzinehybride (75 mijl) of dieselhybride (63 mijl).

Vanaf 72.577€.

Emily A.

Vorig NieuwsAlpina beëindigt productie van de BMW 7 Serie B7:
Volgende Nieuws2023 Elektrische Tata Tiago prijs en functie: