2023 Renault Megane E-Tech Electric Prijs en kenmerken:

2023 Renault Megane E-Tech Electric Prijs en kenmerken:

De aankomende Renault Mégane E-Tech combineert zijn kenmerken met zijn elektrische niveau.

De nieuwe elektrische crossover van het Franse merk debuteert later dit jaar en gaat de concurrentie aan met modellen als de Cupra Born, Volkswagen ID 3 en de nieuwe Kia Niro EV.

De carrosserie is gebaseerd op het CMF-EV platform, dat ook wordt gebruikt voor de Nissan Ariya.

De prijzen van de elektrische Mégane blijven vooralsnog onduidelijk. Verwacht wordt dat hij tussen de 30.000 euro en 43.000 euro gaat kosten.

Alle versies van de Megane E-TECH Electric zullen worden uitgerust met een 60kWh batterij. Deze motor levert 215 pk en 300 Nm koppel. Volgens Renault kan de nieuwe volledig elektrische familie- crossover in 7,4 seconden van 0 naar 96 km/u accelereren en tot 450 km afleggen op één acculading.

2023 Renault Megane E-Tech Electric

De Megane E-TECH Electric heeft een maximaal laadvermogen van 130 kW. Als u met dit systeem een voldoende snel massalaadstation gebruikt, kunt u in 30 minuten een actieradius van 300 km bereiken.

Met een normale 7,4 kW wall box thuis duurt het iets minder dan 10 uur om de batterij weer volledig op te laden.

Een andere versie van de Megane E-TECH Electric met een 129 pk motor en een kleinere 40 kWh batterij zal in Europa verkrijgbaar zijn.

 De op de bestuurder gerichte cockpit heeft een digitaal instrumentenpaneel van 12,3 inch, gekoppeld aan een centraal touchscreen van negen inch.

2023 Renault Megane E-Tech Electric

Het infotainment systeem zelf is ook nieuw. Het heet OpenR Link, is ontwikkeld in samenwerking met Google en is gebaseerd op Android Automotive OS. U kunt dus Google Maps en de virtuele assistent van Google gebruiken zonder een smartphone te gebruiken. Maar ook de connectiviteit van Android Auto en Apple CarPlay is geïntegreerd.

Alle Mégane E-TECH Electrics zijn uitgerust met 26 rijhulp systemen, waaronder Traffic Sign Recognition, Automatic Emergency Braking met Junction Assist, Cruise Control met snelheidsbegrenzer en Lane Keeping Assistant met tegenliggers en rijst rookrand detectie.

 In de kofferbak past 440 liter. Er is nog meer ruimte als de achterbank wordt neergeklapt en de passagiersstoel voorin wordt neergeklapt.

2023 Renault Megane E-Tech Electric

Renault heeft nog geen informatie gegeven over de prijzen van de Megane E-TECH Electric. Hij zal verkrijgbaar zijn in drie uitrustingsniveaus: Equilibre, Techno en Launch Edition.

Het instapmodel Equilibre beschikt over een 9-inch touchscreen, 12,3-inch digitaal display voor de bestuurder, LED-koplampen, verwarmde voorstoelen en stuurwiel, back-up camera, draadloze Apple CarPlay en Android Auto, en 130kW snelladen.

De Techno-uitvoering biedt bovendien lichtmetalen 20- inch wielen, adaptieve LED-koplampen, individuele rijmodi, 48-kleuren ambiancever lichting, draadloos opladen van smartphones, een groot aantal extra Google-diensten, adaptieve cruisecontrol en dode hoek detectie.

 

Emily A.

 

Vorig Nieuws2024 Porsche 718 Boxster Spyder RS:
Volgende Nieuws2023 Maserati MC20 Cabriolet: