Renault 2024 Arkana:

Renault 2024 Arkana:

Renault komt in 2024 met SUV's zoals de nieuwe Arkana.

Renault werkt nu ook samen met het Chinese Geely en is van plan flink te investeren in Zuid-Korea. Nu toont het merk de proporties van zijn eerste product als resultaat van de samenwerking. De SUV met schuine daklijn debuteert in 2024 in Zuid-Korea, maar de joint venture is van plan ook auto's voor andere landen te produceren.

Renault Korea Motors (RKM) heeft aangekondigd dat de joint venture in eerste instantie auto's in het D-segment zal produceren op basis van "de nieuwste" Volvo-technologie. De Zuid-Koreaanse tak van het Franse merk heeft het nog niet over volledig elektrische auto's, maar specifiek over hybrides. Dit zal waarschijnlijk gebeuren op Volvo's CMA-platform, waarop zijn eerste producten worden gebouwd, bijvoorbeeld Volvo's XC40 en Lynk & Co's 01. Het SEA-platform dat Geely ontwikkelt zal voor puur elektrische auto's zijn en dus (nog) niet door RKM worden gebruikt.

Renault Arkana:
De auto die het merk nu presenteert pronkt met een deel van een geheel nieuw ontwerp dat elementen zal delen met latere auto's. In dit geval gaat het om een grotere SUV dan de Renault Arkana. Ook die auto zal alleen worden aangeboden met hybride motoren. De Renault Arkana komt ook van de productielijn in Zuid-Korea, waar RKM's nieuwe product zal worden geproduceerd. Ontwikkeling en ontwerp zullen ook in dit land plaatsvinden, met een focus op de daar heersende infrastructuur voor bijvoorbeeld opladen en connectiviteit.

Toch wil Renault Korea Motors zijn producten ook in andere delen van de wereld op de markt brengen, en daarom begint het merk met hybride modellen in het D-segment. De teaser van deze SUV is het "symbolische startpunt" van die passie, waarin het merk in eerste instantie 900 miljoen euro investeert. Het is nog niet duidelijk of dit betekent dat we naast de Renault Arkana uit Zuid-Korea ook andere Renaults in Europa kunnen verwachten.

 

Emily A.

Vorig NieuwsEen 480 pk sterke BMW M2 Competition zou in 2024 op de markt kunnen komen:
Volgende NieuwsZo bouwt Honda de nieuwe 2023 Civic Type R in Japan: