2024 Renault Scenic E-Tech

2024 Renault Scenic E-Tech

De volgende vijfde generatie van de Scenic zal naar verwachting geïnspireerd zijn op het ontwerp van de Renault Vision Scenic Concept die in 2022 werd geïntroduceerd.

Als we de twee modellen vergelijken, lijkt het erop dat het grootste deel van het conceptontwerp zal worden overgebracht naar het productiemodel. Helaas verhult de zwart-witte camouflage van dit prototype veel van het ontwerp.

De koplampen zijn een welkome afwisseling van de kreeften klauwen die momenteel op tal van Renault-modellen zoals de Megane E-Tech en de Austral worden gebruikt.

De nieuwe Scenic zal worden verkocht als een uitsluitend elektrische auto, dus hij zal dezelfde E-Tech naam dragen als de volgende generatie Megane. De Scenic zal gebaseerd zijn op dezelfde CMF-EV-architectuur als de Mégane E-Tech en de Nissan Ariya en zal worden aangeboden met vierwielaandrijving en enkele en dubbele elektromotoren. Verwacht wordt dat hij een batterij krijgt met een capaciteit van ongeveer 90 kWh.

Volgens bronnen plant Renault de nieuwe Scenic E-Tech voor het modeljaar 2024, wat betekent dat we de officiële lancering later dit jaar zouden kunnen zien.

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe volledig elektrische opvolger van de Opel Grandland komt in 2024 op de markt:
Volgende NieuwsLamborghini heeft bevestigd dat de LB744 V12 Supercar op 29 maart wordt onthuld: