De nieuwe Renault 4 wordt op 17 oktober onthuld op het Autosalon van Parijs:

De nieuwe Renault 4 wordt op 17 oktober onthuld op het Autosalon van Parijs:

De iconische naam Renault 4 wordt binnenkort herboren als een praktische, gezinsvriendelijke elektrische hatchback.

De conceptversie beleeft zijn wereldpremière op de Autosalon van Parijs op 17 oktober.

Twee schimmige teaser afbeeldingen van de nieuwe Renault 4 Concept zijn tot nu toe officieel vrijgegeven. Ze geven aan dat hij ronde koplampen en een rechthoekige grille zal hebben, die beide waarschijnlijk de originele 4 zullen huldigen die in productie zal gaan. Het zijaanzicht van de show auto laat ook zien dat de achterste zijruit en de verticale remlichten bij de achterbumper zijn overgenomen van de R4.

De Renault 4 concept is echter geleend van de go-anywhere 4x4 met een dakkoffer, verlengde wielkasten, een hoge rijhoogte en twee bindhaken op de motorkap - zoals een Ford Bronco. De wielen van het voertuig, dat een elektrische auto is, werden zo ver mogelijk naar buiten geduwd om de voor- en achter overhangen te bereiken.

Maar vergeet niet, dit is slechts een concept. De patentafbeeldingen die eerder dit jaar online opdoken, geven ons een veel beter idee van wat we kunnen verwachten van de rijklare Renault 4. Het ontwerp is een eerbetoon aan de originele Renault 4, vooral met zijn doos vorm, een relatief lange motorkap en een afgeronde voorkant.

De twee retro-geïnspireerde Renaults worden gebaseerd op hetzelfde CMF-BEV-platform dat de Renault 5 (en de volgende Nissan Micra) zal aandrijven, waardoor de kosten laag blijven. De Renault 4 zal naar verwachting worden uitgerust met een 134 pk sterke elektromotor, die ook zal worden gebruikt in Renaults komende reeks elektrische auto's.

De Renault 4 kan worden uitgerust met dezelfde 40kWh en 52kWh batterijen als de Renault 5, terwijl de grootste van de twee batterijen naar verluidt een bereik heeft van 400 km op de compactere R5.

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe 2023 Mercedes B-Klasse krijgt het nieuwste MBUX infotainment systeem met een facelift:
Volgende Nieuws2023 BMW 5 Serie: