2022 Renault Q3:

2022 Renault Q3:

2022 Reanult Q3 tegen dalende omzet .

Renault heeft in het derde kwartaal van 2022 nog minder auto's verkocht dan in het toch al zwakke derde kwartaal van 2021. Maar in tegenstelling tot toen spreken de Fransen nu over een hogere verkoop.

In totaal verkocht Groupe Renault in het derde kwartaal van 2022 481.000 auto's. Dat is nog altijd minder dan 2021, dat met 599.027 auto's al een enorme daling van 22,3 procent laat zien. Als 'auto's' wordt gezegd, zou 'voertuigen' beter discreet zijn, want daar vallen uiteraard ook bedrijfswagens onder.

Anders dan toen is er nu wel goed nieuws, want de verkoop kwam uit op 9,8 miljard euro. Dat is 20,5 procent meer dan vorig jaar, aldus Renault, maar we moeten even rekenen als de Fransen. Als gevolg van de oorlog in Oekraïne beëindigde Renault in mei namelijk zijn activiteiten in Rusland, verdeeld over zijn aandelen in Lada's moederbedrijf Avtovaz en Renault Rusland. Omdat deze activiteiten zijn stopgezet, neemt Renault de omzet uit deze vestigingen niet mee in de huidige berekening in 2021. De omzet daalt dan van 9 miljard naar 8,13 miljard. Gerekend vanaf de oorspronkelijke 9 miljard is er nog steeds een stijging van ongeveer 9 procent.

Een hogere omzet heeft gevolgen voor de winstverwachtingen. Vorig jaar resteerde voor Renault een marge van 3,6 procent, terwijl Renault voor 2022 een operationele winst van 5 procent verwacht. In 2022 is ook het aandeel 'elektrisch' toegenomen. In de eerste negen maanden werd 38 procent van de auto's van het merk Renault verkocht. Die droegen het E-Tech label, wat hybride of volledig elektrisch betekent. Groupe Renault omvat Renault, Dacia, Alpine, het Chinese Jinbei en Huasong en zijn mobiliteitstak Mobilize. Frankrijk is veruit de grootste markt voor de groep, gevolgd door Duitsland, Italië en Turkije.

 

Emily A.

Vorig NieuwsVolkswagen zoekt kopers voor de Russische fabriek in Kaluga:
Volgende Nieuws2024 Maserati GranCabrio klaar voor wintertests: