Renault lanceert mogelijk een verlengde Austral ter vervanging van de Espace:

Renault lanceert mogelijk een verlengde Austral ter vervanging van de Espace:

De première zou kunnen plaatsvinden op de Autosalon van Parijs in 2022.

De Renault Espace, een van de pioniers van de minivans, heeft sinds zijn debuut in 1984 vijf generaties overleefd. Het laatste model kwam in 2014 op de markt en kreeg in 2020 een facelift met crossover- elementen, maar dat was niet genoeg om de interesse van klanten weer aan te wakkeren. Mensen zijn gek op SUV's die bijna even praktisch zijn als bestelwagens, maar er avontuurlijker uitzien. Daarom heeft Renault een drastische verandering doorgevoerd om de historische naam levend en relevant voor de toekomst te houden.

Het prototype werd genomen door spionagefotografen in Spanje nadat de ingenieurs van Renault het voertuig even uit de vrachtwagen hadden gehaald. Het model is vergelijkbaar met de Renault Austral met een andere daklijn en een opnieuw ontworpen achterkant. Het is langer en praktischer met drie rijen en zeven zitplaatsen, meer hoofdruimte voor de achterpassagiers en meer ruimte voor hun bagage.

Het zustermodel van de Austral kan ook verschillen in het ontwerp van de voorkant, waardoor ze gemakkelijk te onderscheiden zijn. De grotere SUV wordt naar verwachting gebaseerd op dezelfde CMF-CD-architectuur en zal elektrische aandrijflijnen delen met de Austral. Concurrenten zijn onder meer de Peugeot 5008, VW Tiguan Allspace, Skoda Kodiaq en Nissan X-Trail.

Bronnen in Frankrijk beweren dat het nieuwe model de naam Espace zou kunnen aannemen, hoewel het onduidelijk is of het Austral Espace of gewoon Espace gaat heten.

 

Emily A.

Vorig NieuwsFord Focus ST krijgt Track Pack met chassis verbeteringen:
Volgende Nieuws2023 DS 3 - prijs en kenmerken: