2024 Renault Scenic concept getoond:

2024 Renault Scenic concept getoond:

Scenic, een MPV, is omgebouwd tot een hypermoderne crossover.

Veel automobilisten die de voorbije jaren de voorkeur gaven aan gezinsvoertuigen met MPV's, zijn onlangs overgestapt op crossover- en SUV-modellen. In lijn met deze trend is Renault begonnen om SUV's te lanceren in plaats van MPV-modellen of om deze verder te ontwikkelen tot SUV's.

Het bedrijf heeft onlangs een nieuwe video vrijgegeven van het concept model genaamd Scenic Vision, waarvoor het een teaser heeft vrijgegeven. In de vorige teaser kregen we met deze video de kans om het voertuig gedeeltelijk zichtbaar te maken.

2024 Renault Scenic Vision Concept

In tegenstelling tot de naam van het voertuig, zien we ook dat het niet erg lijkt op de vorige Scenic modellen. Dit verschil is niet alleen beperkt tot het structurele verschil, maar geldt ook voor de motor. Want dit voertuig zal niet over een verbrandingsmotor beschikken.

Een animatie waarbij enkele schermen naar de bestuurder draaien als hij in het voertuig stapt, trekt de aandacht. We zien ook dat het stuur geen standaard stuurwiel is, maar een hefboomtype. In het vervolg van de video zien we ook de slogan "70% minder ongevallen dankzij de veiligheidsuitrusting van Renault Safety Coach". Een andere pakkende slogan is "het gebruik van 95% recyclebare materialen, inclusief batterijen".

2024 Renault Scenic Concept

Het motorsysteem van de Scenic Vision is ook van deze auto afkomstig en vertoont qua ontwerp grote gelijkenissen met het model Megane E-Tech. Met andere woorden, er is een 215 pk elektromotor aan de voorkant van het voertuig. Deze motor wordt vergezeld door een 40kWh accupakket. Dit accupakket komt overeen met het kleinste van de 2 accupakketten van de Mégane E-Tech. In de Scenic Vision is namelijk een waterstofbrandstofcel van 16 kW in het voertuig gemonteerd.

2024 Renault Scenic Concept

Renault noemt dit systeem, dat een combinatie is van elektriciteit en waterstof, H2-Tech. Dit systeem geeft het voertuig een twee keer zo groot bereik als andere voertuigen met een 40 kWh batterij.

Gekenmerkt door een zeer innovatief design, vernieuwende technologieën en milieuvriendelijke materialen, zal de productieversie van dit crossover model naar verwachting in 2024 op de markt komen.

 

Emily A.

Vorig NieuwsNieuwe Volkswagen Tiguan betrapt door spionagefotografen:
Volgende NieuwsHier zijn de beelden van de Nürburgring recordbrekende BMW M3 snelle ronde: