2022 Suzuki SWIFT met prijzen vanaf € 17.950

2022 Suzuki SWIFT met prijzen vanaf € 17.950

Het is hier voor degenen die de sportieve en stijlvolle Suzuki SWIFT willen zien, die u het plezier geeft om te rijden op een lichter platform.

De Suzuki Swift is een kleine hatchback met enkele budgetmotoren en een verrassend ruim interieur, maar zijn alternatieven zijn comfortabeler om te rijden en worden geleverd met meer apparatuur. Het is een kleine hatchback die leuk is om te rijden, betaalbaar en ruim genoeg om vijf mensen te vervoeren.
 

De Suzuki Swift is niet alleen indrukwekkend breed voor een kleine auto, hij is ook enigszins in het oog springend. Door de stoere, contrasterende deurstijlen lijkt het dak boven de rest van de auto te zweven en als je een beetje scheel kijkt, heeft hij de sportieve uitstraling van de Suzuki Swift.

2022 Suzuki SWIFT
Het interieur is niet erg spannend, maar de Suzuki Swift is intuïtief ingedeeld, dus je zult geen moeite hebben om uit te vinden wat elke knop doet. Het is jammer dat je niet hetzelfde kunt zeggen van het 7-inch touchscreen dat standaard wordt geleverd op alle modellen behalve de instapmodellen. Zeker, het heeft standaard smartphone spiegeling, maar het is visueel intrigerend.

De stoffen stoelen van de Swift zijn ook niet al te flitsend, maar ze zijn tenminste comfortabel en bieden voldoende steun, met voldoende ruimte om te gaan liggen als je te lang bent. Achterin is er genoeg ruimte om alle drie de volwassenen te vervoeren, althans voor redelijk korte trips. Hetzelfde kan niet worden gezegd van de vrij kleine kofferbak van de Suzuki Swift, maar er is voldoende ruimte voor een paar kleine koffers en extra zachte tassen.

2022 Suzuki SWIFT

 Het paradepaardje van de Suzuki Swift is het rijplezier. Als dat een punt van zorg voor je is, is de Swift een goedkope hatch die het overwegen waard is. De Suzuki Swift is niet bepaald het soort auto waarmee je lange weekendtrips maakt. Je stopt waarschijnlijk op weg van en naar je werk of maakt een ommetje door de stad. Op deze gebieden presteert de Swift prima. Grote ruiten en relatief rechtopstaande stoelen geven u een zeer goed zicht naar buiten, en de grootte en lichte besturing van de Swift helpen om het parkeren te vertragen.

Zijn licht stijve ophanging doet geen bijzonder goed werk om hobbels in de stad te nemen, maar het is één van de belangrijkste redenen de Suzuki Swift zo veel plezier is om op bochtige achterwegen te rijden. In tegenstelling tot vele zacht-geveerde hatches, kan de Swift u van bocht aan bocht slingeren zonder zich ongerust te maken dat zijn banden grip zullen verliezen of zijn lichaam zal over-rollen.

2022 Suzuki SWIFT

De 1-liter turbomotor is niet de snelste op de markt, maar dankzij zijn levendige en bruisende karakter voelt de Swift aan als een ouderwetse hot hatch op een licht bochtige weg. Het 1.2-liter model is niet zo snel, maar hij is goedkoper en een beetje betaalbaarder als u hem wilt kopen. Als je je vooral zorgen maakt over de gebruikskosten, kun je beide motoren krijgen, samen met een hybride systeem dat je helpt brandstof te besparen terwijl je in de stad rijdt.

Het is jammer dat sommige van de andere functies die het rijden in de stad wat gemakkelijker maken, zoals automatische noodstop, alleen standaard beschikbaar zijn op top-of-the-line auto's, maar laat dat je niet afschrikken. De Suzuki Swift is een zeer goede compacte hatchback die goedkoop is in aanschaf, zuinig in het gebruik en toch leuk is om in te rijden.

vanaf € 17.950

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Mazda MX-5 met prijzen vanaf € 37.490
Volgende Nieuws2022 Skoda ENYAQ IV Elektrische auto met prijzen vanaf € 42.690.