Suzuki Brezza ; Op eigen benen:

Suzuki Brezza ; Op eigen benen:

Suzuki heeft de nieuwe Brezza onthuld, een compacte crossover die belangrijker kan zijn dan u denkt.

De nieuwe Brezza neemt symbolisch afscheid van de Vitara-genen.

Suzuki's dochteronderneming in India lanceert een nieuw crossover-model: de Brezza. Technisch gezien is de Brezza niet echt nieuw. Dat vraagt om een korte uitleg. De Suzuki Brezza vervangt de Vitara Brezza, een kleinere versie van de beroemde Vitara. De heet gewassen Vitara gebruikte hetzelfde platform als het model dat ook in Europa werd verkocht, maar was korter met net geen 4 meter in vergelijking met de oorspronkelijke 4,18 meter. De Vitara Brezza wordt nu vervangen door wat Maruti Suzuki de volgende generatie noemt, waarbij afscheid wordt genomen van het Vitara-deel van de naam in deze generatieovergang.


Hoewel de nieuwe modelnaam van Maruti Suzuki's compacte crossover zou kunnen suggereren dat de Brezza niet langer een Vitara is, is de werkelijkheid iets anders. De Brezza heeft nog steeds dezelfde (Vitara) Brezza- techniek onder zijn carrosserie. De wielbasis van de auto is met 2,5 meter niet veranderd, en ook de lengte van het nieuwe model is hetzelfde. Maar Maruti Suzuki voegt aan Brezza's interieur en exterieur een compleet nieuw design toe. Het is dus meer een facelift, want de hele carrosserie is eigenlijk nieuw. Daarmee doet de Brezza ons een beetje denken aan hoe Suzuki de S-Cross een nieuwe generatie heeft gegeven.

De Brezza heeft in ieder geval een fris gezicht gekregen met een nieuwe, levendigere voorkant met onder meer een vrij dichte grille geflankeerd door koplampen die zich op twee plaatsen splitsen. Het silhouet van de Brezza ziet er volledig nieuw uit, hoewel de positie van de stijlen niet is veranderd, omdat er meer glas is in het gebied tussen de C- en D-stijlen. Het interieur van de nieuwe Brezza en de oude Vitara Brezza is zo verschillend als dag en nacht. Het hele interieur ziet er nieuw en veel moderner uit met het infotainment scherm dat boven de middenconsole is geplaatst.

Emily A.

Vorig NieuwsToekomstige Citroen-modellen zullen meerdere segmenten bedienen:
Volgende Nieuws2023 Ford Bronco 4X4 :