Maruti Suzuki heeft zijn elektrische SUV concept onthuld op de Auto Expo in India:

Maruti Suzuki heeft zijn elektrische SUV concept onthuld op de Auto Expo in India:

Maruti Suzuki heeft aangekondigd dat het twee nieuwe SUV's en een elektrisch SUV-concept zal onthullen op de Indiase Auto Expo.

Hisashi Takeuchi, CEO van Maruti Suzuki, zei: "Auto Expo'23 is voor ons een nieuwe kans om onze inzet voor de toekomst van mobiliteit te laten zien via ons duurzame en technologiegedreven productaanbod."

Takeuchi zei dat het bedrijf het evenement zal gebruiken om zijn inzet voor een "schonere, groenere, duurzamere en koolstofneutrale" toekomst te benadrukken. Hij voegde eraan toe dat het concept "futuristisch" zou zijn en "tot de verbeelding van liefhebbers zou spreken".

Hoewel dat niet veel is, begint de show volgende maand en zal Maruti Suzuki in totaal 16 voertuigen presenteren. Naast de genoemde modellen, zal het bedrijf de Brezza, Baleno, Ciaz, Ertiga, Grand Vitara en Swift modellen tonen naast een WagonR flex fuel prototype.

   Aan de andere kant zal het concept naar verluidt een voorproefje zijn van een Hyundai Creta-sized elektrische auto die zal worden geproduceerd in Gujarat en naar verwachting in 2025 op de markt zal komen.

 

Emily A.

Vorig NieuwsUw vragen over de 576 pk sterke Kia EV6 GT worden beantwoord:
Volgende Nieuws2023 Nio EC7 heeft een EV-bereik van ongeveer 1000 km