2023 Suzuki Swift toont zijn nieuwe ontwerp voor de eerste keer:

2023 Suzuki Swift toont zijn nieuwe ontwerp voor de eerste keer:

De 4e generatie van de Swift komt waarschijnlijk volgend jaar op de markt.

Het model Swift, dat momenteel te koop is, is al bijna sinds 2016 bij ons. Sindsdien verkoopt de Japanse fabrikant Suzuki deze kleinstedelijke auto overal, behalve op de Amerikaanse markt.

Het zal niet lang meer duren voordat Suzuki de next-gen Swift introduceert. Deze auto, met de codenaam YED, zal verbeterde veiligheidsvoorzieningen bieden en gebruikmaken van een aangepaste versie van het Heartect-platform om te voldoen aan de huidige veiligheidsnormen. Met de nieuwe generatie wordt de 4e generatie van de Swift geproduceerd.

We kunnen aan de spionagefoto's van de Swift zien dat het nieuwe model meer stijlvolle details zal hebben dan het huidige model. Aan de voorkant kunnen we zien dat de motorkap een gladdere structuur zal krijgen met grotere en meer geavanceerde LED-koplampen. De handgrepen van de achterportieren bevinden zich nu traditioneel net onder het glas in de achterklep, zoals bij elke auto. Er zijn enkele herontworpen koplampen aan de achterzijde en enkele reflectoren in de bumper. Hoewel er nog geen details bekend zijn over wat er onder de motorkap van de 4e generatie Swift zal liggen, zou er gebruik kunnen worden gemaakt van een 1.4-liter mild hybrid setup.

We denken dat hij zou kunnen lanceren in een HEV-versie gemaakt in samenwerking met Toyota en Suzuki. De Swift Sport variant zal een jaar na de lancering van het standaard model worden geïntroduceerd.

 

Emily A.

Vorig NieuwsMcLaren en BMW zouden samen een elektrische crossover kunnen ontwikkelen:
Volgende NieuwsDe Rolls-Royce Specter EV gaat de belangrijke testfase in Frankrijk in: