Toyota, Honda en Nissan richten zich niet op elektrische voertuigen:

Toyota, Honda en Nissan richten zich niet op elektrische voertuigen:

Hoewel plannen voor elektrische auto's zijn aangekondigd, werkt niemand hard genoeg.

Toyota, Honda en Nissan hebben veel plannen voor elektrische auto's. In hun vergaderingen verklaren de bedrijven dat zij in de komende 10 jaar vele volledig nieuwe elektrische auto's op de markt zullen brengen. Hoewel dit zogenaamd zo is, is dit in werkelijkheid niet zo. Op dit moment zijn alle drie de autogiganten druk bezig met hun huidige auto's.

Nissan en Infiniti zijn van plan om in 2025 twee elektrische sedans in de VS te introduceren. Daarnaast overweegt Nissan een elektrisch pick-up truckmodel op de Noord-Amerikaanse markt te brengen. Infiniti probeert ook een graantje mee te pikken van de groeiende markt door grote elektrische cross-over modellen te lanceren.

Wat Honda betreft, heeft het bedrijf nog twee jaar om de Prolog compacte crossover te leveren die het samen met GM heeft ontwikkeld. Hetzelfde geldt voor het model dat GM samen met Acura heeft ontwikkeld. In plaats van nieuwe modellen, werkt Honda aan hybride versies van de nieuwe Accord en CR-V. Acura lanceerde ook het nieuwe Integra-model en de Type S, een speciale versie van de NSX. Met deze voertuigen verscheen ook de TLX sedan voor de gebruikers.

Toyota, anderzijds, lanceerde het nieuwe bZ4X-model afgelopen april. Het bedrijf introduceerde 16 nieuwe elektrische auto's in december. Toch werken Toyota en Lexus momenteel aan voertuigen als de Grand Highlander en Lexus TX. Als gevolg daarvan richten alle drie de bedrijven zich meer op hun huidige modellen dan op EV-doelstellingen.

 

Emily A.

Vorig NieuwsElektrische sedan- en SUV-modellen komen van TVR:
Volgende Nieuws2024 Suzuki Swift begint wegtesten: