Elektrische sedan- en SUV-modellen komen van TVR:

Elektrische sedan- en SUV-modellen komen van TVR:

Er zijn hete ontwikkelingen aan de TVR kant.

Overgenomen door Les Edgar in 2013, verbetert TVR zich met de dag. Precies 5 jaar geleden, in 2017, zag een V8-aangedreven prototype het levenslicht, dankzij de samenwerking van het bedrijf met Gordon Murray en Cosworth. Nu is bevestigd dat de sportwagen eindelijk in productie is gegaan met een elektrische versie.

Terwijl het Britse merk wereldwijd bekend staat als maker van exclusieve coupés en cabriolets, zal de deal volledig veranderen met de officiële lancering van het nieuwe model in 2024.

Edgar zei: "Het belangrijkste in dit stadium is dat we de juiste investering en het juiste pad hebben om een duurzame toekomst op te bouwen met een elektrische autofamilie waar Daniel zich bij aansluit. Voor ons betekent dat lancering in 2024." zei.

Daniel Layton staat aan het hoofd van de Ensorcia groep. TVR en het Zuid-Amerikaanse lithiummijnbouwbedrijf Ensorcia Metals zijn overeengekomen dat de TVR EV sport utility vehicle in november 2021 op de markt komt voor registratie in april 2022.

De TVR Griffith V8-sportwagen, die vóór de EV op de markt zal komen, zal op hetzelfde door Murray ontworpen platform verschijnen. Het Griffith-prototype was uitgerust met een 5,0-liter Coyote-motor met een vermogen van 498 pk die via een handgeschakelde zesversnellingsbak naar de achterwielen werd gestuurd.


Emily A.

Vorig NieuwsFaraday Future heeft meer dan 200 miljoen dollar nodig om de FF 91 te produceren:
Volgende NieuwsToyota, Honda en Nissan richten zich niet op elektrische voertuigen: