1 op de 8 voertuigen die vorig jaar in Europa werden verkocht, was volledig elektrisch:

1 op de 8 voertuigen die vorig jaar in Europa werden verkocht, was volledig elektrisch:

Vorig jaar steeg de verkoop van elektrische, plug-in en hybride voertuigen aanzienlijk in Europa.

Als gevolg daarvan waren voertuigen op alternatieve brandstoffen goed voor bijna de helft van alle nieuwe registraties in Europa.

In totaal kochten klanten in de Europese Unie in 2022 1,1 miljoen nieuwe elektrische voertuigen op de markt, een stijging van 28 procent ten opzichte van 2021. Dit betekent dat meer dan elke acht nieuwe voertuigen die vorig jaar in de EU werden geregistreerd, zuiver elektrische voertuigen waren.

Ook de verkoop van hybride en plug-in hybride voertuigen was sterk in 2022. Hoewel plug-in hybrides niet zo populair zijn als elektrische voertuigen, kochten Europeanen vorig jaar toch 874.182 nieuwe PHEV's.

Het populairste voertuig op alternatieve brandstof in de Europese Unie blijft de basishybride, met meer dan 2 miljoen voertuigen die vorig jaar door klanten werden geregistreerd. Dit betekent dat één op de 4,5 voertuigen die in 2022 in de EU worden verkocht een hybride is.

   Ook dieselvoertuigen hadden het moeilijk in 2022. Hun totale verkoop daalde vorig jaar met bijna 20 procent, wat betekent dat ze hybride voertuigen vervangen. In 2022 bedroeg het marktaandeel van dieselvoertuigen slechts 16,4 procent van alle nieuwe registraties.

 

Emily A.

Vorig NieuwsBugatti Chiron Profilee wordt geveild:
Volgende NieuwsDe 2024 Subaru Crosstrek wordt geleverd met AWD en CVT: