HOZON NETA GT: Elektrische vier wiel coupé met groot bereik:

HOZON NETA GT: Elektrische vier wiel coupé met groot bereik:

Hier komt de Neta GT van het Chinese Hozon Auto om de hoek kijken. Er passen vier mensen in.

De database van het Chinese ministerie van Transport en Informatietechnologie heeft de eerste beelden onthuld van de elektrische coupé van de Chinese fabrikant Hozon Auto. De auto, waarvan we toen nog dachten dat hij Neta E zou heten, wordt nu op het sociale platform Weibo officieel aan het Chinese publiek gepresenteerd als Neta GT.

Hozon Auto, nu negen jaar oud, verkoopt een handvol modellen in China, waaronder de Neta S, die het merk uiteindelijk naar Europa wil brengen. Het leveringsprogramma van Hozon omvat nu de Neta U en Neta V, die compacte crossovers zijn met een elektrische coupé aan de zijkant. Na de Neta S is de Neta GT het tweede model van Hozon Auto op het Shanhai platform. De Neta GT is 4,72 meter lang, 1,98 meter breed en 1,42 meter laag. Daarmee is hij aanzienlijk langer dan bijvoorbeeld een Alpine A110 (4,18 meter). Qua lengte benadert de Neta GT auto's als de vorige generatie C-Klasse Coupé (4,69 meter). Ook in de Neta GT moet je met z'n vieren kunnen genieten van het autoleven. Het grote verschil is dat de Neta GT dus volledig elektrisch is. Verwacht overigens niet te veel van de achterkant, want de daklijn loopt vrij sterk af.

De Neta GT komt onder meer met een enkele 231 pk sterke elektromotor. Er komt ook een versie met zowel voor als achter een elektromotor met hetzelfde vermogen. Ongeacht de gekozen versie heeft de minimaal 1.850 kg wegende Neta E een topsnelheid van 190 km/u. Het elektrische rijbereik bedraagt maximaal 580 kilometer, maar dat is bepaald volgens de CLTC-methode, die geenszins nauwkeurig is. Chinese prijzen zijn nog niet beschikbaar.

 

Emily A.

Vorig NieuwsMITSUBISHI OUTLANDER PHEV KOMT IN 2024:
Volgende NieuwsRenault Scenic Elektrische Crossover: